ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΑΪ: Έξαλλος ο Πορτοσάλτε επειδή τον είπαν «κυβερνητικό εκπρόσωπο» – Υπερασπίστηκε τις ακτοπλοϊκές για τα πανάκριβα εισιτήρια

Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε «ξέπλυμα» στην αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών και την απραξία της κυβέρνησης, και θίχτηκε που τον είπαν «κυβερνητικό εκπρόσωπο»
ΣΚΑΪ: Έξαλλος ο Πορτοσάλτε επειδή τον είπαν «κυβερνητικό εκπρόσωπο» – Υπερασπίστηκε τις ακτοπλοϊκές για τα πανάκριβα εισιτήρια

Μπορεί ο Άρης Πορτοσάλτε κατά καιρούς να έχει πάρει πολλές φορές απροκάλυπτα θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να έχει «ξεπλύνει» την κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, το έγκλημα των Τεμπών, τους πλειστηριασμούς, τις υποκλοπές, την αύξηση των τιμών των φαρμάκων, τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα πανάκριβα καύσιμα κ.α., άλλα – όλα κι όλα – δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον αποκαλεί… «κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Ο υδράργυρος χτύπησε… «κόκκινο» σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όταν ο Άρης Πορτοσάλτε ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου, επειδή ο δεύτερος… τόλμησε να υπονοήσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη άργησε πολύ μέχρι να παρέμβει στο ζήτημα της εκτίναξης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Και πράγματι, ενώ έχουμε φτάσει καταμεσής του καλοκαιριού και χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη «κλείσει» τα εισιτήριά τους (ή έχουν αποφασίσει πως δεν θα πάνε πουθενά με τέτοιες εξωφρενικές τιμές), μόλις σήμερα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά και εκπροσώπων της Ένωσης Ακτοοπλόων.

Ενώ ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και οι τιμές των καυσίμων είναι μειωμένες κατά 45% σε σχέση με το 2022, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το τραγικό γεγονός πως δεν μπορούν να πάνε για διακοπές μέσα στην ίδια τους τη χώρα, αφού τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν πάρει «φωτιά» λόγω του ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν ανενόχλητες ένα «πάρτι» αισχροκέρδειας. Το ίδιο φαινόμενο δηλαδή που βλέπουμε να συμβαίνει στην ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα κ.ο.κ.

Για παράδειγμα, όπως μεταφέρει η «δημοκρατία», ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Πειραιά για Σαντορίνη κόστισε 64 ευρώ, ενώ το αεροπορικό Αθήνα – Σαντορίνη 45 ευρώ. Επιπλέον, το φθηνότερο εισιτήριο για τον πλουν Σαντορίνη – Ίος, ο οποίος διαρκεί μόλις 40 λεπτά, κοστίζει 59 ευρώ! Είναι ολοφάνερο πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση της θερινής σεζόν για να θησαυρίζουν, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους έδωσε όλα τα περιθώρια για να το κάνουν.

Όλα αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να χαλάσουν τη «ζαχαρένια» του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το ότι οι εκατομμύρια Έλληνες έχουν φτάσει σε σημείο να βλέπουν τα νησιά μόνο από την… τηλεόραση, άλλα το μόνο που τον απασχολεί είναι να υπερασπιστεί τους πλοιοκτήτες και να μην τον αποκαλούν «κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ανακάλεσε τώρα…

Ο Άρης Πορτοσάλτε πήρε ανοιχτά το μέρος των ακτοπλοϊκών εταιρειών που κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα, χρησιμοποιώντας το φαιδρό και υπεραπλουστευμένο επιχείρημα πως για να έχουμε σύγχρονα πλοία και να μην έχουμε «Δημητρούλες» θα πρέπει να πληρώνουμε και το ανάλογο κόστος των εισιτηρίων. «Το σύγχρονο κράτος έχει και ένα κόστος. Θέλεις και σύγχρονο καράβι και ασφάλεια και άνεση, θέλεις και το αυτοκίνητο, θέλεις και τη καμπίνα, ε ποιος το πληρώνει αυτό το κράτος, εσύ; Ε… βάλε», είπε στον κ. Παπαδημητρίου ο δημοσιογράφος, θυμίζοντας την αμίμητη δήλωσή του, όταν είχε πει ότι ο άνθρωπος των 500 ευρώ δεν μπορεί να βάζει (πανάκριβη) βενζίνη και θα πρέπει να παίρνει το λεωφορείο. Το μόνο που έλειπε τώρα ήταν να πει πως ο φτωχοποιημένος Έλληνας πρέπει να πηγαίνει… κολυμπώντας στα νησιά.

Αρχικά ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου είπε πως πρέπει να γίνει επαναφορά του ισοδυνάμου, με τον Άρη Πορτοσάλτε να τον διακόπτει ο Α.Πορτοσάλτε λέγοντας: «Ο έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης είπε το μεταφορικό ισοδύναμο ισχύει για τους ντόπιους κατοίκους μόνο για το ατομικό εισιτήριο, δεν το κατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, το επέκτεινε μάλιστα με πρόσθετη επιδότηση και στη βενζίνη, δεν ισχύει για τους τουρίστες».

Με τη σειρά του ο Β. Παπαδημητρίου εκνευρίστηκε για το ότι ο Α. Πορτοσάλτε δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει ούτε μισή πρόταση εφόσον ασκούσε έμμεση κριτική στην κυβέρνηση και σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για «κυβερνητικό εκπρόσωπο»:

«Ποιο είναι το πρόβλημά σου Άρη; Δεν πρέπει να λέμε τίποτα εναντίον της κυβερνήσεως το καταλαβαίνω, αλλά είμαστε δημοσιογράφοι και πρέπει να λέμε. Και ευτυχώς η κυβέρνηση παρεμβαίνει. Δεν έχει νόημα. Το καταλαβαίνω, δεν θέλεις να μιλήσει άλλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ο Άρης Πορτοσάλτε ενώ εδώ και χρόνια έχει απωλέσει τη δημοσιογραφική του φωνή (στην ουσία της και όχι στην ιδιότητα) και λειτουργεί σταθερά ως άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, θίχτηκε από το σχόλιο του κ. Παπαδημητρίου:

 «Ανακάλεσε τώρα το κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τώρα!», είπε, δείχνοντας στους παρουσιαστές πως θα βγάλει το μικρόφωνο και θα αποχωρήσει από την εκπομπή αν δεν ανακληθεί αυτή η… βαριά κουβέντα.

«Δεν θες να ακούσεις τίποτα», απάντησε ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου, για να επανέλθει ο διπλανός του: «Ανακάλεσε τώρα το κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τώρα ανακάλεσέ το!»

«Μα δεν με αφήνεις να μιλήσω. Το ανακαλώ. Δεν με έχεις αφήσει να μιλήσω», είπε ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΚΑΪ: Έξαλλος ο Πορτοσάλτε επειδή τον είπαν «κυβερνητικό εκπρόσωπο» – Υπερασπίστηκε τις ακτοπλοϊκές για τα πανάκριβα εισιτήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.