ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Πέφτουν κεφάλια» στη ΝΔ για να σωθεί η Νίκη Κεραμέως!

Για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων αποπέμπονται ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων, ενώ η Νίκη Κεραμέως συμπεριφέρεται σαν να μην ήξερε τίποτα!
Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Πέφτουν κεφάλια» στη ΝΔ για να σωθεί η Νίκη Κεραμέως!

Πέφτουν «κεφάλια» στη ΝΔ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, και όλα γίνονται για να σωθεί η Νίκη Κεραμέως! Καταιγίδα εξελίξεων έχουμε τις τελευταίες ώρες, με γαλάζια στελέχη να παραιτούνται υπό το βάρος των αποκαλύψεων της διαρροής προσωπικών στοιχείων των ψηφοφόρων του εξωτερικού, που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για προεκλογική καμπάνια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η πρώτη που «καρατομήθηκε» ήταν η ίδια η κ. Ασημακοπούλου η οποία αποσύρθηκε από τη μάχη των Ευρωεκλογών δήθεν με τη θέλησή της (ενώ ήταν προφανέστατα εντολή Μαξίμου) και έγραψε ότι… ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή της και θα απέχει «μέχρι το θέμα να ξεκαθαριστεί πλήρως».

Φυσικά η ιστορία των 5 χρόνων διακυβέρνησης ΝΔ έχει δείξει ότι όποτε ένα γαλάζιο στέλεχος πιάνεται με «τη γίδα στην πλάτη» για ένα σκάνδαλο, απλά το Μαξίμου τον απομακρύνει για λίγο και τον «παρκάρει» στην αφάνεια μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Και έπειτα τον/την επαναφέρει. Τρανό παράδειγμα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για την υπόθεση στα Τέμπη.

‘Όμως το ντόμινο εξελίξεων παρέσυρε κι άλλους. Κάπως έπρεπε να «εξηγηθεί» το από πού βρήκε τα προσωπικά στοιχεία η κ. Ασημακοπούλου. Από την αρχή είχε βρεθεί στο στόχαστρο το ΥΠΕΣ και η Νίκη Κεραμέως, όμως ως συνήθως θυσιάζονται τα μικρότερα «ψάρια» για να την βγάλουν καθαρή τα μεγάλα.

Επόμενες «καρατομήσεις» λοιπόν ήταν αυτές του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, αλλά και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Αμφότεροι αποπέμφθηκαν ως υπεύθυνοι για τη διαρροή της λίστας προς την κ. Ασημακοπούλου!

Τα δύο γαλάζια στελέχη ουσιαστικά γίνονται «θυσία» για χατίρι της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως που σήμερα συμπεριφέρεται σαν να μην ήξερε τίποτα για τις παρανομίες στο ίδιο της το υπουργείο!

Η υπόθεση θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, τότε που θυσιάστηκαν πάλι 2 «υπασπιστές», ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού (και ανιψιός του), Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέοντας, προκειμένου να φύγουν τα «φώτα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί τις ίδιες τακτικές. Ο ίδιος θίασος επαναλαμβάνεται και τώρα. Όμως οι ευθύνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι σαφώς ποινικές, διότι έχουμε «καραμπινάτη» παραβίαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Νίκη Κεραμέως θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, ωστόσο κανένας δεν έχει την αυταπάτη ότι διαθέτει την εντιμότητα να το κάνει.

Πριν λίγες μέρες η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι το ΥΠΕΣ «δεν δίνει σε κανένα στοιχεία πολιτών». Σήμερα το Μαξίμου αποπέμπει 2 γαλάζια στελέχη ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Άρα η κ. Κεραμέως είτε έλεγε ψέματα στον λαό – είτε δεν ξέρει τι της γίνεται στο υπουργείο, άρα και πάλι είναι ακατάλληλη για τη θέση της.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο κατάφερε να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστολική ψήφο και αυτό είναι κάτι που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Πέτρος Δημόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία