ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!

Μάρκος Καφούρος: «Δηλώνονταν περιοχές όπου ήταν δικοί μας αμπελώνες. Δηλώνονταν τα πάντα, τα βουνά… δηλαδή είναι απίστευτο»
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!

Όσο περισσότερο φως πέφτει στο σκοτεινό σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο αποκαλύπτεται πόσο χυδαίες ήταν οι κομπίνες για το μεγάλο φαγοπότι των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ένα όργιο διασπάθισης δισεκατομμυρίων ευρώ που συντηρούσε το πελατειακό κράτος της εξουσίας και γινόταν στις «πλάτες» των ανυποψίαστων πολιτών που με «αίμα» κερδίζουν το κάθε ευρώ που βγάζουν.

Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν ανύπαρκτα βοσκοτόπια, είναι η μία πιο ξεδιάντροπη από την άλλη. Σχεδόν κάθε έκταση μπορούσε να δηλωθεί ως βοσκότοπος, ακόμα και τα αμπέλια!

Τελευταία κωμικοτραγική περίπτωση που έγινε γνωστή είναι ότι δηλώνονταν ως βοσκοτόπια οι ηφαιστιογενείς ξερότοποι στη Καλντέρα της Σαντορίνης, σε σημεία όπου υπήρχαν αμπελοχώραφα!

Την αποκάλυψη αυτή δεν την έκανε κάποιος πολιτικός της αντιπολίτευσης, αλλά ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Μάρκος Καφούρος! Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής o οποίος είναι γεωπόνος και πρόεδρος της Ένωσης Θηραϊκών Συνεταιρισμών:

«Στη “φούρια” πολλές φορές δηλώνονταν περιοχές όπου ήταν δικοί μας αμπελώνες. Είχαμε και τέτοια συμβάντα. Είχαμε αμπελώνα όπου ήταν δηλωμένος (ως βοσκότοπος), από κάποια περιοχή της Κρήτης», ενώ σημείωσε ότι μετά από δική του παρέμβαση διαγράφηκαν οι εν λόγω αιτήσεις. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δηλώνονταν ως χώροι για βόσκηση αιγοπροβάτων «ολόκληρα βουνά».

«Δηλώνονταν τα πάντα, τα βουνά, είναι απίστευτο όλοι αναρωτιόμασταν, πώς αυτή η περιβόητη “τεχνική λύση” μπορούσε να επιτρέπει αλλού να είναι η κτηνοτροφική εκμετάλλευση και αλλού να δηλώνονται» σημείωσε ο κ. Καφούρος ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ «δεν έφεραν ζώα στο νησί».

Τα ίδια χρόνια που η Ελλάδα είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο εικονικό «βοσκοτόπι», η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποκρίνεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για το κοινοτικό πλιάτσικο! Η ιστορία των παράνομων επιδοτήσεων μπορεί να ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κυβέρνηση ΝΔ τα νούμερα εκτοξεύθηκαν.

Το όργιο εικονικών δηλώσεων είχε την «τιμητική» του στην Κρήτη. Το έτος 2020 τα αιγοπρόβατα φαίνεται πως έφτασαν σχεδόν τα… 8 εκατομμύρια, κάτι που κανονικά θα απαιτούσε να έχει διπλάσια έκταση η μεγαλόνησος για να χωρέσει όλα αυτά τα ζώα! Για το σύνολο των 7.812.923 ζώων που δηλώθηκαν για εκείνο το έτος, κανονικά απαιτούνται στην Κρήτη περίπου 16.407.139 στρέμματα βοσκοτόπων. Αυτό θα σήμαινε ότι θα χρειαζόταν άλλη μία… Κρήτη για να επιτευχθεί αυτό!

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση πιάστηκε με τη… γίδα στην πλάτη, ισχυρίζεται ότι είναι ο… πρώτος που έρχεται να κόψει τον «γόρδιο δεσμό» της διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με λίγα λόγια βγαίνει και από πάνω. Ως λύση πανικού, ο πρωθυπουργός προτείνει την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ. Μόνο που η ΑΑΔΕ ήδη μπορούσε να ελέγχει τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2020, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που είχε καταθέσει στη Βουλή ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας ο Μάκης Βορίδης είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης ότι όλα τα αγροτεμάχια που δηλώνονται «διασταυρώνονται μέσω της ΑΑΔΕ»!

Συγκεκριμένα, σε απάντηση που είχε στείλει ο Βορίδης στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ο Μ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τη δυνατότητα, αλλά ούτε και την αρμοδιότητα ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων που περιγράφουν τα υποβληθέντα με τις ΕΑΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) παραστατικά μίσθωσης, παρά μόνο εφόσον ο ιδιοκτήτης/εκμισθωτής προβεί σε καταγγελία».

Και ο υπουργός συμπλήρωνε ότι: «για να είναι δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων μισθωμένων βοσκοτόπων, από το έτος ενίσχυσης 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στην ΕΑΕ κάθε γεωργού του ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) κάθε εκμισθωμένου αγροτεμαχίου, όπως αυτό αποτυπώνεται στην περιουσιακή κατάσταση του εκμισθωτή. Το σύνολο των αγροτεμαχίων με τα αντίστοιχα ΑΤΑΚ διασταυρώνεται μέσω της ΑΑΔΕ, προς επιβεβαίωση της νόμιμης κατοχής τους».

Επομένως εδώ μιλάμε για κοροϊδία ασύλληπτων διαστάσεων. Πως θα αναλάβει η ΑΑΔΕ την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού επί τόσα χρόνια έβαζε τη «σφραγίδα» της στις παράνομες επιδοτήσεις; Ο Μάκης Βορίδης, ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι υπόλοιποι αρμόδιοι που παρείχαν πολιτική ασυλία σε αυτή τη λεηλασία χρήματος, πότε θα δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Αθήνα : Που συμφέρει να αγοράσεις σπίτι

Αθήνα : Που συμφέρει να αγοράσεις σπίτι

Πατήσια, Αχαρνές και Λαύριο προσφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά απόδοσης για επενδυτές ακινήτων. Αντίθετα, η Γλυφάδα και άλλες ακριβές περιοχές δεν φέρνουν τα αναμενόμενα κέρδη

ExtraTime
ExtraTime: Τι θα κάνουν οι Έλληνες καπνιστές; Έρχονται αυξήσεις-φωτιά στα τσιγάρα από την Ε.Ε.

Τι θα κάνουν οι Έλληνες καπνιστές; Έρχονται αυξήσεις-φωτιά στα τσιγάρα από την Ε.Ε.

Με σχέδιο φορολογικής εναρμόνισης, οι Βρυξέλλες προτείνουν αυξήσεις-σοκ στον ελάχιστο φόρο καπνού, που ενδέχεται να ανεβάσουν την τιμή πακέτου στα 6-7 ευρώ ακόμη και στην Ελλάδα. Αντιδράσεις από πολλές χώρες για την πιθανή εκτόξευση του λαθρεμπορίου.

ExtraTime
ExtraTime: Ανεξόφλητα ενοίκια: Χιλιάδες ιδιοκτήτες χωρίς ευρώ και χωρίς προστασία

Ανεξόφλητα ενοίκια: Χιλιάδες ιδιοκτήτες χωρίς ευρώ και χωρίς προστασία

Περισσότεροι από 4.500 ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να μη λάβουν ούτε ένα ευρώ ενοίκιο το 2024, ενώ το κράτος δεν προβλέπει καμία αποζημίωση για τις απώλειες που καταγράφονται. Η νομοθεσία αφήνει το βάρος αποκλειστικά στις πλάτες των ιδιοκτητών.

ExtraTime
ExtraTime: Νέος ΚΟΚ: Ηλεκτρονικά πρόστιμα, κάμερες και «σκούπα» παραβάσεων στους δρόμους

Νέος ΚΟΚ: Ηλεκτρονικά πρόστιμα, κάμερες και «σκούπα» παραβάσεων στους δρόμους

Η Αττική και τα νησιά μπαίνουν σε τροχιά αυξημένων τροχονομικών ελέγχων, καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή με έμφαση στην πρόληψη, την τεχνολογία και τις κυρώσεις.

ExtraTime
Κοινωνία: Ευκαρπία: «Πνεύμονας» πρασίνου 3.000 στρεμμάτων – Το νέο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Ευκαρπία: «Πνεύμονας» πρασίνου 3.000 στρεμμάτων – Το νέο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Ένας χώρος ψυχικής και σωματικής αναζωογόνησης ετοιμάζεται να γίνει το νέο αγαπημένο σημείο συνάντησης των Θεσσαλονικέων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μετρό Θεσσαλονίκης: Από τα εγκαίνια στην καθημερινή ταλαιπωρία – Άλλο ένα «μπλακ άουτ» 40 λεπτών

Μετρό Θεσσαλονίκης: Από τα εγκαίνια στην καθημερινή ταλαιπωρία – Άλλο ένα «μπλακ άουτ» 40 λεπτών

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό μιας μακράς σειράς δυσλειτουργιών.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

Μετά από Τριαντόπουλο - Καραμανλή, τώρα και Βορίδης - Αυγενάκης στη σέντρα - Με κάθε υπουργό του Μητσοτάκη, έρχεται και μια δικογραφία δώρο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος του ΠΑΣΟΚ και λοιποί παρατρεχάμενοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» πήγαν να υποβάλουν τα... σέβη τους στον εγκάθετο του ψευδοκράτους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ λήγει σήμερα στις 20:00.

Κοινωνία