ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Βελισσαράκος: Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών  – Αναμένοντας τις 120 δόσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών  εξετάζει το ενδεχόμενο να  θεσπίσει τις νέες έκτακτες ρυθμίσεις οφειλών για τους φορολογούμενους που έχουν απλήρωτες φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές οφειλές μετά το lockdown. Όλες οι ενδείξεις και τα μηνύματα παραπόνων που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  από την αγορά επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το μεγαλύτερο ποσοστό...
Στ. Βελισσαράκος: Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών  – Αναμένοντας τις 120 δόσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών  εξετάζει το ενδεχόμενο να  θεσπίσει τις νέες έκτακτες ρυθμίσεις οφειλών για τους φορολογούμενους που έχουν απλήρωτες φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές οφειλές μετά το lockdown.

Όλες οι ενδείξεις και τα μηνύματα παραπόνων που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  από την αγορά επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων αλλά και οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες στιγμές.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έληγαν μέσα στους δύο μήνες του lockdown ανεστάλησαν και οι πληρωμές τους με δύο συνεχόμενες παρατάσεις, αλλά με τα δεδομένα της οικονομίας αυτή την στιγμή και τις δυσκολίες των επιχειρήσεων αποφασίστηκε να μεταφερθούν έως της 31 Μαρτίου του 2021.

Ο κορονοϊός προκάλεσε πολλά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι και στην χώρα μας βιώνουμε οικονομική κρίση λόγου της πανδημίας και με το άνοιγμα των αγορών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να δημιουργούνται. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι έχασαν τις ρυθμίσεις που είχαν λόγου αδυναμίας πληρωμής τους, μέσα στις ρυθμίσεις που χάθηκαν από τους φορολογούμενους είναι και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων.

Για να βοηθήσουν και να  διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που έχουν βρεθεί σε  μεγάλη οικονομική πίεση λόγω της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών συζητά τις εξής προτάσεις:

ü  Την θεσπιστεί μιας έκτακτης ρύθμισης για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά το lockdown, δηλαδή την περίοδο από τα μέσα Μαϊου έως και τέλος Σεπτεμβρίου. Η νέα έκτακτη ρύθμιση εξετάζεται, επίσης συζητούν και την δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις.

ü  Να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις τους να αναβιώσουν τη ρύθμισή τους και να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για φορολογούμενους που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων που πλέον δεν προσφέρονται.

Οι τελικές αποφάσεις για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις  που έχασαν τη ρύθμισή τους μετά την καραντίνα ή με την δημιουργία οφειλών την ίδια περίοδο οι ανακοίνωση των αποφάσεων αυτών αναμένεται να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.

ΣΤΑΘΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στ. Βελισσαράκος: Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών  – Αναμένοντας τις 120 δόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.