ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταυρούπολη: 34 προσαγωγές κι 6 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

Σε 34 προσαγωγές και 6 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Σταυρούπολη: 34 προσαγωγές κι έξι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σταυρούπολη: Σοκ έχουν προκαλέσει τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης (29/9), στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης έξω από το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ της περιοχής, με κουκουλοφόρους να βγαίνουν μέσα από τα σχολεία και να επιτίθενται στους αντιφασίστες φοιτητές που διαδήλωναν.

Η Ελληνική Αστυνομία για τα συγκεκριμένα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό μαθητών, προχώρησε σε 34 προσαγωγές και 6 συλλήψεις ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 15 έως 17 ετών.

Θυμίζουμε πως η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Exit mobile version