×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Οργή για Βορίδη για τις δηλώσεις περί αναπήρων (vid)


Λευτέρης Παυλίδης

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Οργή για Βορίδη για τις δηλώσεις περί αναπήρων (vid)


Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε σε πρωινή δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σχετικά με τα άτομα με αναπηρία με αφορμή την παρέλαση αλά Monty Python.

Tο ζήτημα της παρέλασης αλά Monty Python, πήρε και πολιτικές διαστάσεις καθώς ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ζητά από τον Μάκη Βορίδη να αποσύρει δήλωσή του!

Ο κ. Βορίδης μίλησε, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, για αηδίες από 16χρονα, διατυπώνοντας μάλιστα αρκετές φορές τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρόκειται “για παιδιά” υπονοώντας σαφώς πως η ηλικία τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά», έγραψαν οι πρωταγωνίστριες του περιστατικού στο μανιφέστο τους, με το θέμα να συζητείται και στα τηλεοπτικά πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών σε όλα τα κανάλια.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει από τον κ. Βορίδη να αποσύρει τη δήλωσή του, ενώ την χαρακτηρίζει «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική».

 

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα» προσθέτει ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech» συνεχίζει.

«Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Γι’αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχη άστοχη δήλωση» καταλήγει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

 

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras