Στο μπλόκο της Νίκαιας η Μ.Καρυστιανού: Ενωμένοι αγρότες και οικογένειες θυμάτων απαντούν στη διχόνοια που σπέρνει η κυβέρνηση
Οι αγρότες τόνισαν ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη υπερέχει κάθε άλλου αγώνα - Τη στήριξη των οικογενειών στο κίνημα εξέφρασε και η Μ.Καρυστιανού
Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει με κάθε τρόπο να «φυτέψει» έριδες στους αγρότες και τον ελληνικό λαό, οι Έλληνες που δεν ανήκουν στο πολιτικό σύστημα προσπαθούν να ενώσουν και όχι να διχάσουν.
Αυτό έπραξε και η Μαρία Καρυστιανού, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της, αλλά και την κοινή περπατησιά στον αγώνα για ένα δίκαιο κράτος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών συνομίλησε με αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους και ευχαρίστησε το αγροτικό κίνημα για την αλληλέγγυα στάση τους στο κίνημα δικαίωσης για το έγκλημα των Τεμπών.
Ο αγρότης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας, Κώστας Μητροδήμος, δήλωσε την αδιαπραγμάτευτη συμπαράσταση του αγροτικού κινήματος στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, όπως φάνηκε και με το άνοιγμα των μπλόκων πριν μερικές μέρες, ώστε να περάσουν οι γονείς που πήγαιναν στα δικαστήρια της Λάρισας για τη σκανδαλώδη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Να προσθέσουμε μάλιστα ότι ενώ ο δρόμος είχε ελευθερωθεί από τους αγρότες, οι συγγενείς κατήγγειλαν ότι συνάντησαν εμπόδια από την ΕΛ.ΑΣ και πολλοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε παρακαμπτήριους δρόμους για να φτάσουν στη Λάρισα.
Ο κ. Μητροδήμος τόνισε στη Μαρία Καρυστιανού ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη είναι ανώτερος από όλους τους υπόλοιπους αγώνες των Ελλήνων και πως με ενότητα και αλληλεγγύη, η δικαίωση είναι πολύ κοντά. Η κα Καρυστιανού από την πλευρά της είπε ότι ο Σύλλογος των Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών θα σταθεί δίπλα στους αγρότες σε ότι χρειαστούν. Ενώ ο κ. Μητροδήμος απάντησε ότι: «Πίσω εμείς δεν μάθαμε να κάνουμε ποτέ. Και από τη δική μας τη πλευρά, ότι ώρα και να ζητήσει ο Σύλλογος και οι οικογένειες το οτιδήποτε για να το στηρίξουμε, θα είμαστε εκεί και από τη πλευρά μας».
Αυτή η εικόνα ενότητας στον αγώνα για μια καλύτερη δημοκρατία, έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εκστρατεία διάσπασης που πραγματοποιεί το Μαξίμου. Μόλις πριν λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στο Action 24, ότι πολλοί αγρότες που επιθυμούν διάλογο με την κυβέρνηση, δέχονται – δήθεν – «τραμπουκισμό» από συναδέλφους τους «για να μη σπάσει το μέτωπο» όπως είπε.
Αίσθηση προκαλεί και η προπαγανδιστική αφίσα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα social media που καλεί σε εκδικητικό μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα, ως απάντηση στα μπλόκα των αγροτών. Περιττό να αναφέρουμε ότι η εν λόγω αφίσα λαμβάνεται στα σοβαρά μόνο από μερικές εκατοντάδες γαλάζια τρολ που συνηθίζουν να αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται «στριμωγμένη».