ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «κόκκινο» λειτουργούν τα σχολεία με 32.000 κρούσματα, άλλα η κυβέρνηση επιμένει στο επικίνδυνο 50%+1

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει με τη φωτιά» στα σχολεία, αφού επιμένει να κρατά το μέτρο του 50%+1, την ίδια στιγμή που καταγράφηκαν περίπου 32.000 κρούσματα στην πρώτη σχολική εβδομάδα.
Στο «κόκκινο» λειτουργούν τα σχολεία με 32.000 κρούσματα, άλλα η κυβέρνηση επιμένει στο επικίνδυνο 50%+1

Σχολεία: Συνεχίζει να λειτουργεί τυχοδιωκτικά η κυβέρνηση σε ότι αφορά την πρόωρη επαναλειτουργία των σχολείων, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να είναι πολύ υψηλός και δείχνει πως η μαθητική κοινότητα «βράζει» εν μέσω μεγάλης διασποράς.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση και… επαίρεται για τον μεγάλο αριθμό διενέργειας (των φθηνών και χαμηλής αποτελεσματικότητας) self test, στην πραγματική διάσταση όπου γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνιούν, είχαμε πάνω από 25.000 κρούσματα τις 2 πρώτες σχολικές μέρες. Και στον τρίτο έλεγχο προστέθηκαν άλλοι 6.364 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί. Που σημαίνει πως στη πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ανιχνεύθηκαν περίπου 32.000 κρούσματα!

Κυβερνητική «εμμονή» το 50%+1 στα σχολεία

Την ίδια στιγμή, ο απαράδεκτος κανόνας του 50%+1 για το κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρούσματος, παραμένει σε ισχύ και μόλις χθες ο πρωθυπουργός πέταξε για άλλη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών στους ειδικούς, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί δική τους εισήγηση.

Κάτι που διαψεύστηκε από τον καθηγητή (και μέλος της επιτροπής ειδικών) Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και έκανε ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν ήταν πρόταση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το ίδιο δήλωσε προ ημερών και ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Άρα, αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζονται οι ειδικοί (και δεν βλέπουμε τον λόγο να διακινδυνεύουν το επιστημονικό κύρος τους λέγοντας ψεύδη), ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να «φορτώσει» ένα επικίνδυνο και παράλογο μέτρο της κυβέρνησης στους επιστήμονες.

Δηλαδή ένα καθαρά πολιτικό μέτρο παίρνει έναν ψευδή επιστημονικό μανδύα και παρουσιάζεται ως «εγκεκριμένο» από τους ειδικούς. Και απορεί κανείς, πόση αναλγησία και τυχοδιωκτισμός μπορεί να υπάρχει στη κυβέρνηση με το να γίνονται τέτοια «μαγειρέματα», ενώ έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια και την υγεία χιλιάδων παιδιών και εκπαιδευτικών.

Το να εργαλειοποιούνται οι ειδικοί για πολιτικές σκοπιμότητες ίσως και να το περιμένει κάποιος πολίτης που γνωρίζει την παρακμή του πολιτικού πολιτισμού των κυβερνώντων. Άλλα το να αφήνονται παιδιά στο έλεος της διασποράς και όλο αυτό να παρουσιάζεται σαν… κυβερνητική επιτυχία, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια πολιτικής ηθικής.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να απαντά με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις εύλογες ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών, και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα και «πινγκ – πονγκ» στο μπαλάκι των ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε καθαρότερη εικόνα για το αποτύπωμα διασποράς που άφησε η πρώτη σχολική εβδομάδα, μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο «κόκκινο» λειτουργούν τα σχολεία με 32.000 κρούσματα, άλλα η κυβέρνηση επιμένει στο επικίνδυνο 50%+1», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.