ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Super Market Καταναλωτής: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έκρηξη τιμών σε όλα τα προϊόντα!

Για επερχόμενες σημαντικές αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Super Market Καταναλωτής: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έκρηξη τιμών σε όλα τα προϊόντα!

Super Market Καταναλωτής: Σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξητική τάση των τιμών σε προϊόντα.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα με τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες. Σημείωσε επίσης ότι δεν θα είναι στη δυνατότητα της Κυβέρνησης να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είναι όμως πιο χρήσιμο να πούμε για μια ακόμα φορά ότι έχουμε φτιάξει υπηρεσία και ο πολίτης κάνοντας χρήση το e-katanalotis, πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί στο σημείο με τις καλύτερες τιμές . Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι. Το κράτος η κυβέρνηση το υπουργείο ανάπτυξης δούλευε και τους έχει δώσει το εργαλείο υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες αύξησης των τιμών να έχουν ακόμα και δεκάδες ευρώ εξοικονόμηση».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη χτεσινή συνέλευση του Υπουργικού Συμβουλίου, μίλησε για μεγάλη αύξηση της τιμής του καφέ λόγω της διεθνούς αύξησης του κόκκου καφέ, συνέπεια της ξηρασίας στη Βραζιλία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο. Ο καφές μάλιστα ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 5(!) ευρώ.

Οι δηλώσεις και του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιάννη Οικονόμου

Νωρίτερα στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο Γιάννης Οικονόμου για το κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο πλαίσιο των ομιλιών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν ανακοινώσεις όσον αφορά τα κομμάτια αυτά.

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε μέτρα που αναμένεται να λάβει η Κυβέρνηση. «Μην έχετε αμφιβολία, ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».

Τέλος αναφέρθηκε και στην χτεσινή (2/9) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία τέθηκαν τα θέματα. «Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά».

 

Διαβάστε Επίσης:

Κύμα ανατιμήσεων σε καφέ, ψωμί και ενέργεια – Τα 5€ μπορεί να φτάσει ο καφές

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά»

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τεράστιο το κενό στα νοσοκομεία – Νέα κυβερνητική πίεση στους Υγειονομικούς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super Market Καταναλωτής: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έκρηξη τιμών σε όλα τα προϊόντα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.