ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας! [pics]

Σε περισσότερες από 20 πόλεις οι Ελληνες πολίτες εξέφρασαν τη θέση τους σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με συλλαλητήρια που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πόλεις της Μακεδονίας είχαν ως αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα...
Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας! [pics]

Σε περισσότερες από 20 πόλεις οι Ελληνες πολίτες εξέφρασαν τη θέση τους σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με συλλαλητήρια που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πόλεις της Μακεδονίας είχαν ως αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας.

Στα Ιωάννινα ταξίδεψαν από το Αγρίνιο ακόμη και την Πάτρα, ενώ στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας.

Πολλοί εκ των πολιτών μετακινήθηκαν με ναυλωμένα λεωφορεία στις πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις. Συμμετείχαν, επίσης, στελέχη πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και άλλων φορέων, ενώ ενεργός ήταν και ο ρόλος της Εκκλησίας με την παρουσία εκπροσώπων από μητροπόλεις της Μακεδονίας.

Η κεντρική συγκέντρωση στην Παλιά Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλα τα συλλαλητήρια άρχισαν στις 7.30 το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα, όπως “ Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία”, “ Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία”, “ Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία”.

Μεταξύ των ομιλητών, στο συλλαλητήριο της Παλιάς Πέλλας, ήταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι “ παραχαράσσει την ιστορία”, ενώ στράφηκε προσωπικά και εναντίον υπουργών, με αφορμή τις δηλώσεις τους γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Από νωρίς το απόγευμα περισσότερα από δεκαπέντε λεωφορεία μετέφεραν στην Καβάλα κόσμο από περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης. Οι συμμετέχοντας διαδήλωσαν ειρηνικά, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική σημασία της περιοχής της Μακεδονίας στον ελληνικό πολιτισμό.
Συνολικά τρεις μητροπολίτες ο Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμονας και ο Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και απηύθυναν χαιρετισμούς.

Συγκεντρώσεις έγιναν σε:

Καβάλα
Δράμα
Σέρρες
Κιλκίς
Πολύκαστρο
Λαγκαδά
Νέα Μουδανιά
Πέλλα
Έδεσσα
Βέροια
Κατερίνη
Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Καστοριά
Σιάτιστα
Λάρισα
Βόλο
Ιωάννινα
Θήβα
Χαλκίδα
Χανιά
Κέρκυρα
Ρόδο
Κω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας! [pics]», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.