ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάσος Νικολαΐδης – Θανάσης Ζαννιάς: «Ανάγκη υιοθέτησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης κατά της οπαδικής βίας»

Το μήνυμα που στέλνουν οι Αναστάσιος Νικολαΐδης και Θανάσης Ζαννιάς με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού
Τάσος Νικολαΐδης – Θανάσης Ζαννιάς: «Ανάγκη υιοθέτησης ενός εθνικού σχεδίου δράσης κατά της οπαδικής βίας»

Σε κοινή δήλωσή τους ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Νομού Δράμας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού, και ο Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ανέφεραν τα εξής:

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια έξω από ένα γήπεδο όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την πλήρη αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης στο σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Αντιμετωπίζοντας το θέμα με επικοινωνιακούς όρους, ανακυκλώνοντας συνεχώς τις ίδιες εξαγγελίες και παρουσιάζοντας το ίδιο πλαίσιο μέτρων, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχουν εφαρμοστεί, οι όποιες προσπάθειες θα συνεχίσουν να παραμένουν ατελέσφορες.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική κοινωνία και οι όποιες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη θλιβερών γεγονότων.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και επιθυμώντας τη συμβολή με δημιουργικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης κατά της οπαδικής βίας με την επίτευξη κατά το δυνατόν της μεγαλύτερης διακομματικής συναίνεσης.

Η οπαδική βία είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, τέμνει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και αφορά εν δυνάμει όλους τους πολίτες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστούν θύματά της.

Για αυτό και η Κυβέρνηση που έλαβε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος από τον ρόλο που του έχει ανατεθεί, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ολόψυχες ευχές στον 31χρονο αστυνομικό να ξεπεράσει άμεσα κάθε κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα υγιής στην οικογένειά του και στην υπηρεσία του.

 

Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Συντάξεις Οκτωβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές – Πότε θα δείτε τα χρήματα!

Συντάξεις Οκτωβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές – Πότε θα δείτε τα χρήματα!

Ήρθε η ώρα για τις συντάξεις του Οκτωβρίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας ενός πατέρα για μια Ελλάδα που λιμοκτονεί για Δικαιοσύνη

Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας ενός πατέρα για μια Ελλάδα που λιμοκτονεί για Δικαιοσύνη

Αυτός ο αγώνας είναι εθνική μας υπόθεση - Ο Πάνος Ρούτσι είναι η προσωποποίηση μιας δημοκρατίας που πεθαίνει από ασιτία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Ελληνικός Παλμός στο μνημόσυνο της Πηγάδας του Μελιγαλά

Ο Ελληνικός Παλμός στο μνημόσυνο της Πηγάδας του Μελιγαλά

Ο Ελληνικός Παλμός τίμησε τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλά. Στεφάνι κατέθεσε ο Δημήτρης Αδαμόπουλος εκ μέρους του προέδρου Νίκου Παπαδόπουλου, με μήνυμα ενότητας και ιστορικής μνήμης.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Viral έγινε το άγριο γιουχάισμα στον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανό – «Μας καταστρέψατε» φώναζαν οι οργισμένοι αγρότες

Σέρρες: Viral έγινε το άγριο γιουχάισμα στον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανό – «Μας καταστρέψατε» φώναζαν οι οργισμένοι αγρότες

Κακήν κακώς φυγαδεύτηκε ο Γιάννης Ανδριανός - «Φύγετε κλέφτες, μόνο για Porsche και Ferrari είσαστε» φώναζε το αγανακτισμένο πλήθος

Κοινωνία
Κοινωνία: ΣΚΑΪ: Εκτροχιάστηκε πλήρως ο Πορτοσάλτε – Βολές κατά του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι – «Το μνημείο δεν είναι για πονεμένους – Το έκαναν τσαντιρομαχαλά»

ΣΚΑΪ: Εκτροχιάστηκε πλήρως ο Πορτοσάλτε – Βολές κατά του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι – «Το μνημείο δεν είναι για πονεμένους – Το έκαναν τσαντιρομαχαλά»

Ξεπέρασε κάθε όριο αναισχυντίας ο Άρης Πορτοσάλτε - Ζήτησε ευθύνες από την κυβέρνηση επειδή δεν έχει απομακρύνει τον τραγικό πατέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Προσοχή για όσους βρεθούν στην Αθήνα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίδομα ενοικίου: Θα δοθεί και σε ανασφάλιστους υπερήλικες – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές!

Επίδομα ενοικίου: Θα δοθεί και σε ανασφάλιστους υπερήλικες – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές!

Αυξάνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου!

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυκλοφόρησε το συλλεκτικό LP του Πάνου Βλάχου: «Πληγή έμπνευσης»

Κυκλοφόρησε το συλλεκτικό LP του Πάνου Βλάχου: «Πληγή έμπνευσης»

Διαθέσιμο πλέον για άμεση παραγγελία το συλλεκτικό LP, κυκλοφορεί σε μόλις 250 αριθμημένα αντίτυπα και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ντιέλα: Η υπουργός ΑΙ που παρουσίασε η Αλβανία δείχνει την αυγή του ολοκληρωτικού τεχνοφασισμού

Ντιέλα: Η υπουργός ΑΙ που παρουσίασε η Αλβανία δείχνει την αυγή του ολοκληρωτικού τεχνοφασισμού

Η Αλβανία μας καλωσορίζει στην εποχή της «πολιτευόμενης» τεχνητής νοημοσύνης, που έρχεται να οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των δημοκρατιών

Ελευθέριος Ανδρώνης