ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Η τελική προθεσμία καταβολής για τους οδηγούς – Υπάρχει τελικά παράταση;

Λίγες μέρες έμειναν για να… φύγει το 2023 και φυσικά να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας.
Τέλη κυκλοφορίας: Η τελική προθεσμία καταβολής για τους οδηγούς – Υπάρχει τελικά παράταση;

Κάθε χρόνο και λίγο πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, όλοι οι κάτοχοι οχημάτων πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όχημα τους.

Και φέτος λοιπόν, η κυβέρνηση καταλαβαίνοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι πολίτες, αποφάσισε να δώσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παράτασης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που παλεύουν με την ακρίβεια, θα μπορέσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δύο είναι οι τρόποι που μπορείτε να τα εκτυπώσετε:

Η εκτύπωση των φετινών τελών κυκλοφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet. Θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας τους κωδικούς του Taxisnet, τον ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISNET. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα:

  1. μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ.
  2. πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  3. συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε.
  4. πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Τέλος, φυσικά έχουμε και πρόστιμο για όσους επιλέξουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, το οποίο είναι ίσο με το 100% των τελών.

Στην ουσία, διπλασιάζεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε, οπότε για δικό σας καλό, μην το… ξεχάσετε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη κυκλοφορίας: Η τελική προθεσμία καταβολής για τους οδηγούς – Υπάρχει τελικά παράταση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.