ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που έρχονται!

Αλλάζουν για τα καλά τα τέλη κυκλοφορίας και θα πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε περισσότερο!
Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που έρχονται!

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε στα τέλη κυκλοφορίας από το 2025 και μετά, σύμφωνα με τα νέα πλάνα που έχει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπολογίζεται το ύψος με βάση τις εκπομπές ρύπων για περισσότερους από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι οι αλλαγές αυτές θα φέρει ένα πιο δίκαιο σύστημα και να διαμορφώνονται έτσι τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλονται.

Αυτή τη στιγμή, απαλλάσσονται από το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όσα εκπέμπουν κάτω από 90 ή 122 g/km CO2, αναλόγως της χρονολογίας.

Για τα υπόλοιπα, το ύψος των τελών διαμορφώνεται ανάλογα με τον κυβισμό τους, αν έχουν Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου εκπομπές ρύπων που αναγράφονται στα τέλη κυκλοφορίας εφόσον κυκλοφόρησαν Νοεμβρίου 2010.

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν για τα παλαιά αυτοκίνητα, προκειμένου να γίνει προσπάθεια στο να ανανεωθούν και να αποκτηθούν νέα οχήματα.

Παράλληλα, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο μιας μικρής επιβάρυνσης με ένα χαμηλό ποσό όπως αναφέρεται, για τα τέλη που αφορούν τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Όσον αφορά τα κίνητρα που θα μπορούσαν να δίνονται προκειμένου να αποσύρονται τα παλαιότερα αυτοκίνητα, πλέον αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο με τις σημερινές συνθήκες και το μεγάλο κόστος.

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν και τα ποσά στα πρόστιμα!

Από κει και πέρα, αλλαγές αναμένεται να έχουμε και στο πρόστιμο που θα… κόβεται σε κάποιον που δεν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας.

Σήμερα καλείται να πληρώσει το διπλάσιο ποσό, ωστόσο αυτό θα αλλάξει και θα καθιερωθεί ένα κλιμακωτό σύστημα, ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμής.

Όσον νωρίτερα δηλαδή γίνει η εξόφληση μετά το τέλος της προθεσμίας πληρωμής, τόσο μικρότερο και το πρόστιμο.

Τέλος θα έχουμε αυστηροποίηση του ελέγχου για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων και αυτών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς θα ενεργοποιηθεί ένας νέος αυτόματος μηχανισμός που θα εντοπίζει τους παραβάτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που έρχονται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.