ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστια ηλεκτρονική απάτη: Προσοχή!

Νέα τεράστια ηλεκτρονική απάτη, που έρχεται στο email των πολιτών και προσπαθεί να υποκλέψει τα στοιχεία των τραπεζών τους.

Τεράστια ηλεκτρονική απάτη: Προσοχή!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ακόμα μία ηλεκτρονική απάτη έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες, με πολλές emails να φτάνουν σε πελάτες που χρησιμοποιούν Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτό φαίνεται ότι έχει έρθει από την ίδια την τράπεζα και αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ πελάτη

Ως κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πελατών μας.

Έχουμε ενημερώσει το διαδικτυακό μας σύστημα ασφαλείας και την 19η Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους, όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας.

Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα».

Φυσικά αυτό το μήνυμα φαίνεται ξεκάθαρα αν είσαι παρατηρητικός, ότι δεν είναι από κάποια τράπεζα, αλλά μία προσπάθεια από επιτήδειους για να κλέψουν τους λογαριασμούς του κάθε πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει και άλλες τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα κάποιοι κατάφεραν να πάρουν τους κωδικούς αρκετών ατόμων και άδειασαν τους λογαριασμούς.

Η απάτη έχει λάβει τέτοια έκταση που εξανάγκασε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για να προειδοποιήσει το κοινό αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχει.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε βγάλει πρόσφατα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Exit mobile version