ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό – Δείτε το βίντεο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Θεσσαλονίκη: Πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό – Δείτε το βίντεο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος» βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στη μητέρα ενός μαθητή του σχολείου, η οποία απαιτούσε να μπει ο γιος της για μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Θυμίζουμε πως η κατάληψη σε Λύκειο από μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test στον Εύοσμο αποτέλεσε μεγάλο θέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο βίντεο φαίνονται οι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους φορούν στρατιωτικούς μπερέδες, να ζητούν από αστυνομικό να συλλάβει τον διευθυντή του σχολείου επειδή εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία.

Στη συνέχεια ζητούν τα στοιχεία του και δηλώνουν ότι θα του κάνουν μήνυση. Ο αστυνομικός τους λέει να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα και μπαίνει στο περιπολικό μαζί με την συνάδελφό του. Τότε οι πολίτες περικυκλώνουν το περιπολικό με σκοπό να μην επιτρέψουν την αποχώρησή του.

Το πλήρωμα του περιπολικού ζήτησε ενισχύσεις. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη δικυκλιστών των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ.

Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις στα υψηλά κλιμάκια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των μελών της ομάδας «θεματοφύλακες του συντάγματος». Εκτός αυτού δεν αποκλείεται να διαταχθεί ταυτοποίηση των «θεματοφυλάκων» για να τους βεβαιωθούν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση.

Πηγή: Thestival.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό – Δείτε το βίντεο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.