ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πού μαζεύονται ρούχα – τρόφιμα για τους πυρόπληκτους

Κύμα αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα για τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα (23/07) στην Αττική. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Δέλτα συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα. Το ίδιο κάνουν και το COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13), το Liverpool Thessaloniki...
Θεσσαλονίκη: Πού μαζεύονται ρούχα – τρόφιμα για τους πυρόπληκτους

Κύμα αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα για τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα (23/07) στην Αττική.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Δέλτα συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα. Το ίδιο κάνουν και το COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13), το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) και το Νεάπολη Καφέ-bar Merenda.

Αναλυτικά:

Liverpool Thessaloniki Branch

«Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου (από τις 20.00 και μετά) το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική.

Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ.

Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά, καθώς στις 24.00 θα ξεκινήσει ο φιλικός αγώνας με την Manchester United.

Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε…»

Νέα σημεία συγκέντρωσης ειδών βοήθειας

Δήμος Θεσσαλονίκης

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

COLORS Urban Hotel

Στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι:

– Εμφιαλωμένο Νερό

– Παιδικές Πάνες

– Μωρομάντιλά

– Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α.

– Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin)

Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Νεάπολη Καφέ-bar Merenda

Μέχρι Πέμπτη Βράδυ!

Όσοι από Θεσσαλονίκη θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες:

• Πάνες

• Γάζες

• Μωρομάντηλα

• Εσώρουχα

• Πετσέτες

• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κονσέρβες, εβαπορέ, χυμούς)

• Betadine

• Fucidin

• Ζωοτροφές για σκυλάκια, γατάκια, κλπ.

• Οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας!

Διεύθυνση Συγκέντρωσης:

Φλογητών 2, Νεάπολη (Καφέ-bar Merenda)

Δήμος Δέλτα

Την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ο Δήμος Δέλτα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου.

Το θέμα συζητήθηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη για τα διόδια, και η απόφαση των συμμετεχόντων επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γλώσση, Δ. Ζακαλκά, Γ. Ρήγα και Σπ. Σταματάκη (και της Λ. Χατζηκυριάκου που ήταν αδύνατον να είναι παρούσα) ήταν ομόθυμη.

Ήδη στάλθηκε σχετική επιστολή στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και στους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν και τέθηκαν οι δυνάμεις του Δήμου στη διάθεση των συντονιστών για τη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης.

«Είναι μια εθνική τραγωδία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Είναι ώρα αυτοκριτικής και ώρα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα μπορούν να φέρνουν στα Δημοτικά Καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Σίνδο στο ΚΕΠ, από αύριο το πρωί (25/7) τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμούς

Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Πού μαζεύονται ρούχα – τρόφιμα για τους πυρόπληκτους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.