ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα και πάλι στην υδροδότηση λόγω κακοκαιρίας

Χωρίς νερό και ηλεκτρικό μετά τη θεομηνία
Θεσσαλονίκη: Προβλήματα και πάλι στην υδροδότηση λόγω κακοκαιρίας

Σφοδρή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων και όχι μόνο στο οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη έπεσαν μέσα σε  μία μόλις ώρα, 72,4 χιλιοστά βροχής ενώ η θερμοκρασία έκανε βουτιά από τους 23 βαθμούς στους 13.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί καθώς η σφοδρή κακοκαιρία, επανέφερε τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ οι διακοπές στην υδροδότηση, θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το οποίο τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, ενώ διευκρίνισαν  πως η διακοπή θα πραγματοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Γιάννης Κρεστενίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή του Δενδροποτάμου, το νερό του αντλιοστασίου εκεί, έχει εμφανίσει υψηλή θολότητα και διεκόπη από το μεσημέρι η τροφοδοσία από το αντλιοστάσιο της πόλης. Έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις που επιβάλλουν η εθνική και ευρωπαϊκή οδηγία περί πόσιμου νερού, για να διαπιστωθεί ότι το νερό είναι ασφαλές, το νερό αυτό απορρίπτεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί την πόλη. Θα έχουμε ενδείξεις για την ασφαλή ποιότητα του νερού αυτού, αύριο νωρίς το μεσημέρι. Έως τότε το αντιλιοστάσιο αυτό δεν θα τροφοδοτεί μέρος του κέντρου της πόλης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Προβλήματα και πάλι στην υδροδότηση λόγω κακοκαιρίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.