ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε (vid)

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Ποια είναι τα πιο συχνά passwords και τί πρέπει να προσέχουμε στις συναλλαγές μας μέσω του διαδικτύου.

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Ποια είναι τα πιο συχνά passwords και τί πρέπει να προσέχουμε στις συναλλαγές μας μέσω του διαδικτύου. Σημεία κλειδιά για την ορθή χρήση της τηλεργασίας. Αναλύει η εκπρόσωπος Τύπου και Επικοινωνίας της εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Στέλλα Τσιτσούλα.

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Συμβουλές προς χρήστες

Προστατέψτε όλες τις συσκευές σας με ένα αξιόπιστο προϊόν διαδικτυακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα (vid)

Πάντα να εφαρμόζετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές σας μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες.

Χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές, π.χ. Το Google Play, το App Store ή το αξιόπιστο εκπαιδευτικό portal που χρησιμοποιείτε ή εκείνα που σας παρέχονται από την εργασία ή το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα.

Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα δίκτυα για δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Εάν δεν είναι το δίκτυό σας και πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε ένα VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) για να διασφαλίσετε τη σύνδεσή σας.

Πάντα να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις ιστού. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα και μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα μηνύματα.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου που κρατάτε εκτός σύνδεσης για να αποφύγετε την απώλεια της εργασίας σας.

Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Συμβουλές προς οργανισμούς

Παρέχετε ένα VPN ώστε το προσωπικό να συνδεθεί με ασφάλεια στο εταιρικό δίκτυο.

Όλες οι εταιρικές συσκευές – συμπεριλαμβανομένων των κινητών και των φορητών υπολογιστών – θα πρέπει να προστατεύονται με κατάλληλο λογισμικό ασφαλείας (π.χ. να επιτρέπεται η διαγραφή δεδομένων από συσκευές που έχουν αναφερθεί ως χαμένες ή έχουν κλαπεί, διαχωρίζοντας προσωπικά δεδομένα και δεδομένα εργασίας και περιορίζοντας τις εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν).

Να εφαρμόζετε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σε λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές.

Περιορίστε τα δικαιώματα πρόσβασης των ατόμων που συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο.

Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό γνωρίζει τους κινδύνους απόκρισης σε ανεπιθύμητα μηνύματα.

Exit mobile version