ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μαξίμου επιβάλλει την τροπολογία – αίσχους του Καιρίδη: Αναβρασμός στη ΝΔ – Ζητούν «κομματική πειθαρχία» από όλους, εκτός απ’ τον Αντώνη Σαμαρά!

Με κομματικές ντιρεκτίβες και «damage control» αντιμετωπίζουν τις σφοδρές αντιδράσεις στη ΝΔ, για την τροπολογία νομιμοποίησης λαθρομεταναστών
Το Μαξίμου επιβάλλει την τροπολογία – αίσχους του Καιρίδη: Αναβρασμός στη ΝΔ – Ζητούν «κομματική πειθαρχία» από όλους, εκτός απ’ τον Αντώνη Σαμαρά!

Τροπολογία Καιρίδη: Καζάνι που βράζει είναι το εσωτερικό της ΝΔ, με τη λεγόμενη σαμαρική πτέρυγα να είναι στα «κάγκελα» με την τροπολογία της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εκφράζει την έντονη διαφωνία του για τον σκανδαλώδη τρόπο που η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών στο λαθρομεταναστευτικό.

Η ΝΔ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ στην ενθάρρυνση των λαθρομεταναστευτικών ροών και την ισλαμοποίηση της χώρας, και αυτό οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει στο «ντούκου» από τα γαλάζια στελέχη που υπάγονται ιδεολογικά στην παραδοσιακή δεξιά.

Η εσωκομματική γκρίνια στη ΝΔ είναι πολύ έντονη τα τελευταία 24ωρα, αφού είναι βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο μόνος από τους γαλάζιους βουλευτές που πιστεύουν ότι αυτή η σκανδαλώδης τροπολογία που αποτελεί ιδεολογική «κωλοτούμπα» ολκής, θα ζημιώσει κατά πολύ την κυβέρνηση. Ήδη οι αντιδράσεις από πολίτες του λεγόμενου πατριωτικού χώρου είναι σφοδρές, και οι αντιφρονούντες στη γαλάζια παράταξη θεωρούν ότι αυτήν τη δυσαρέσκεια θα την καρπωθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ.

Από το πρωί της Δευτέρας το Μαξίμου προσπαθεί να κάνει «damage control» για το θέμα των «ανταρτών», ώστε να μη φανεί προς τα έξω ότι η ΝΔ έχει γίνει «μύλος», με αφορμή την ανθελληνική τροπολογία Καιρίδη.

Εμφανιζόμενη ως καλεσμένη σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει απλά διαφορετική άποψη και δεν προκύπτει κάποια ρήξη με την «γραμμή» της παράταξης. «Καμία βεντέτα με τον Σαμαρά, όσα λέγονται είναι μπαρούφες» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Στη λογική του καρότου και του μαστίγιου, ο Άδωνις Γεωργιάδης υιοθετώντας μια πιο σκληρή θέση, είπε ότι «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη».

Πρόκειται βέβαια για μια ακόμη θεαματική κυβίστηση του Άδωνι, που εδώ και χρόνια ήταν κάθετα αντίθετος με τις ελληνοποιήσεις και υποσχόταν μαζικές απελάσεις μέσα σε ένα εξάμηνο. Και τελικά οι απελάσεις, έγιναν… νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών, και μάλιστα fast track.

Διακοσμητικό «όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά

Εκεί όμως που φάνηκε σε όλη του τη διάσταση, ο απολυταρχικός τρόπος με τον οποίο επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις ντιρεκτίβες του, ήταν στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για το ζήτημα της ψηφοφορίας της τροπολογίας Καιρίδη.

Η απίστευτη απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ήταν ότι για όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ισχύσει κομματική πειθαρχία εκτός του Αντώνη Σαμαρά! Παρά τις σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις δηλαδή, η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της, και απλά επιτρέπει ένα… «διακοσμητικό» όχι από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι και πρώην πρωθυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής της είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ο Π. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες και θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι πως ναι αυτονοήτως θα υπάρχει κομματική πειθαρχία».

Εδώ βλέπουμε ότι καταπατάται απροκάλυπτα το συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Ο πρωθυπουργός μπορεί να εξαπατά τον λαό με το να εφαρμόζει τροπολογίες αίσχους που δεν είχε αποκαλύψει προεκλογικά, αλλά οι γαλάζιοι  βουλευτές «απαγορεύεται» να διαφωνήσουν με τη «γραμμή» Μητσοτάκη. Το θέμα είναι όμως ότι οι πολίτες δεν ψήφισαν μόνο κόμμα στις εκλογές, αλλά έβαλαν και σταυρούς προτίμησης σε πρόσωπα, προκειμένου να τους αντιπροσωπεύουν στη Βουλή.

Και τελικά βλέπουν ότι το μόνο που αντιπροσωπεύουν οι βουλευτές είναι οι ντιρεκτίβες του Κ. Μητσοτάκη. Η κατάπτυστη τροπολογία Καιρίδη επιβάλλεται με το «έτσι θέλω» του πρωθυπουργού, και για τα μάτια του κόσμου εξαιρείται μόνο ο Αντώνης Σαμαράς…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Μαξίμου επιβάλλει την τροπολογία – αίσχους του Καιρίδη: Αναβρασμός στη ΝΔ – Ζητούν «κομματική πειθαρχία» από όλους, εκτός απ’ τον Αντώνη Σαμαρά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.