ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με 13033, τα σχολεία και το click in shop (vid)

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Τα ίδια μέτρα και οι ίδιοι περιορισμοί που ίσχυσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα ισχύσουν και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς
Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με 13033, τα σχολεία και το click in shop (vid)

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Τα ίδια μέτρα και οι ίδιοι περιορισμοί που ίσχυσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα ισχύσουν και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, όπως έχει γνωστοποιήσει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί εφόσον όλα πάνε καλά την Πρωτοχρονιά, σιγά σιγά τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου να ανακοινωθεί η σταδιακή άρση των μέτρων όπως το άνοιγμα των σχολείων και το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr Τα μέτρα δεν πρόκειται να χαλαρώσουν για την Πρωτοχρονιά. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (29/12). Στην κυβέρνηση θέλουν ο νέος χρόνος να βρει τη χώρα με μία ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα και κάπως έτσι να ξεκινήσει ομαλά και σιγά σιγά η οικονομική δραστηριότητα που είναι ανενεργή εδώ και περίπου δύο μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύψας: «Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Πότε δεν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο»

Υπενθυμίζεται ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα ισχύουν τα εξής:

  • Έως δύο οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι και πάντως όχι πάνω από εννέα άτομα.
  • Θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς εξαιρέσεις.
  • Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό “6”.

Η επόμενη μέρα

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη μέρα που περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μαραθώνια ήταν η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με επίμαχο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κυρίως τα λύκεια, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη. Τελικά αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα και ουδείς μπορεί να προδικάσει τις τελικές αποφάσεις.

Ψώνια με δοκιμή στο κατάστημα

Τις πρώτες μέρες του 2021 θα αποφασιστεί και το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως τόνισε και χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εφόσον συνεχίσει η πτωτική πορεία της πανδημίας, θα υπάρξει μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται έναν νέο μοντέλο αγορών (click in shop) για να διευκολύνουν τους καταναλωτές, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Με το click in shop οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. Αυτό που επεξεργάζονται είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας μόνο πελάτης μέσα στο κατάστημα ή θα επιτραπεί ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Στόχος πάντως είναι το άνοιγμα των καταστημάτων να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Ξένες επενδύσεις και Airbnb περιόρισαν την διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση.

Κοινωνία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Κοινωνία: ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» εκμεταλλεύτηκαν τη δειλία της ελληνικής κυβέρνησης - Ανυπεράσπιστα τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

«Είναι μεγάλος ο φόβος και δεν υπάρχει ενημέρωση - Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει τον κόσμο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόσμο»

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις του καρατομηθέντος προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκου Σαλάτα - «Με απέπεμψαν με εντολή Μαξίμου»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο  – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν ξύπνησε μία μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποφάσισε να δώσει λύση στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν άκουγε καμία κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα εδώ και 23 χρόνια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Πόσο ανατιμήθηκαν τα τρόφιμα στην Ελλάδα μέσα στην τελευταία πενταετία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εφαρμογή με την οποία οι καταναλωτές θα καταγγέλλουν την αισχροκέρδεια (vid)

Εφαρμογή με την οποία οι καταναλωτές θα καταγγέλλουν την αισχροκέρδεια (vid)

Οι καταναλωτές θα μπορούν να καταγγέλλουν απευθείας στους ελεγκτές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές και για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000€

Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές και για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000€

Ασφάλιση: Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου για οχήματα και επιχειρήσεις

Κοινωνία