ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για όλους: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – 150 ευρω και για φαγητό

Τουρισμός για όλους: Voucher 150 ευρώ και για φαγητό.

Τουρισμός για όλους: Ποιοι πολίτες το δικαιούνται,, πότε θα καταθέσετε αίτηση, από που θα το εξαργυρώσετε και η κατηγορίας έκπληξη.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τουρισμός για όλους: Το καλοκαίρι ήρθε και σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη για διακοπές. Άλλωστε λόγω του Covid-19, την τελευταία διετία όλοι μας έχουμε πιεστεί ιδιαίτερα και έχουμε ανάγκη να ξεσκάσουμε.

Την ώρα όμως που τα μέτρα χαλαρώνουν, έρχεται η ακρίβεια σχεδόν στα πάντα, για να κάνει τα πράγματα δύσκολα, ακόμη και στον τουρισμό. Γι αυτό ακριβώς έρχεται το επίδομα «Τουρισμός για όλους», από το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να ανακουφίσει, εν μέρει, 200 χιλιάδες πολίτες στο θέμα των διακοπών.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα πριμοδοτεί κουπόνι ύψους 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

Η ειδική πλατφόρμα είναι προγραμματισμένη να ανοίξει προς τα μέσα του τρέχοντος μήνα (Ιούνιος) κι έτσι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr.

Τουρισμός για όλους: Η κατηγορία «έκπληξη»

Όπως ισχύει για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, έτσι και στο «Τουρισμός για Όλους», το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο για τα καταλύματα όσο και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μάλιστα θα υπάρχει μια κατηγορία -έκπληξη, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα τα 150 ευρώ να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα εξαργυρώνει κάποιος και για φαγητό και ποτό, χωρίς προς το παρόν να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα κριτήρια.

Τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για το Voucher των 150 ευρώ

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου.

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κτλ).

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.




Exit mobile version