ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Απίστευτη εξαθλίωση: Πολίτες τρώνε σκυλοτροφή και σιδερώνουν με το κρεβάτι!

Απίστευτες καταστάσεις στην Τουρκία λόγω της φτώχειας την οποία έχει επιφέρει με την πολιτική της η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Τουρκία – Απίστευτη εξαθλίωση: Πολίτες τρώνε σκυλοτροφή και σιδερώνουν με το κρεβάτι!

Ο «λαός τραγούδι θέλει» τραγουδούσε ο Στράτος Διονυσίου, όμως για την Τουρκία του Ερντογάν όπως φαίνεται, ισχύει το «ο λαός πεινάει». Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών της γειτονικής χώρας μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λένε πολίτες στις τηλεοπτικές κάμερες οι οποίοι σημειώνουν πως αρκετοί έχουν φτάσει να τρώνε μέχρι και σκυλοτροφή αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν κανονικό φαγητό!

«ΟΈχουμε μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, το κοτόπουλο που εμείς πριν 3-4 μήνες αγοράζαμε για να το μοιράσουμε στα αδέσποτα έναντι μιας λίρας το κιλό, τώρα το αγοράζουμε 7,5 λίρες», ακούγεται να λέει η Μπουσρά Οζτσετίν εθελόντρια φροντίδας αδέσποτων ζώων, εξηγώντας στην ιστοσελίδα «kara.com» την ξαφνική εκτόξευση της τιμής των υπολειμμάτων κοτόπουλου που έδιναν σε σκυλιά! σε βίντεο που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα karar.com.

Όσο για την αιτία; Η ίδια απαντά: «Αυξήθηκε η ζήτηση και από τους ανθρώπους, άρχισαν και οι άνθρωποι να αγοράζουν».

Επίσης συμπλήρωσε ότι χιλιάδες πολίτες στην Τουρκία  δεν μπορούν πια να αγοράσουν, δεν τους φτάνουν και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν κρέας πουλερικών, τρώνε αυτά στο σπίτι τους. Επειδή δηλαδή άρχισαν οι άνθρωποι να αγοράζουν για τους ίδιους αυτά που παίρναμε εμείς για τα σκυλιά, δεν απέμεινε τίποτε να δώσουν τίποτα στα ζώα.

Σε άλλο ρεπορτάζ στην Τουρκία μία γυναίκα περιγράφει τις τραγελαφικές καταστάσεις τις οποίες βιώνει η ίδια λόγω φτώχειας. Μέχρι τον Δεκέμβριο, μπορούσε να χρησιμοποιεί τον φούρνο 4-5 φορέ, αλλά και να σιδερώσει!

Πλέον όσα ρούχα ή τραπεζομάντηλα είναι για σιδέρωμα τα βάζει κάτω από το κρεβάτι και έτσι τα σιδερώνει «σαν την παλιά την πέτρινη εποχή», όπως χαρακτηριστικά εξηγεί!

«Καλά, τον καυστήρα δεν τον καίμε και κρυώνουμε, τώρα έρχομαι από το νοσοκομείο καθώς είμαι άρρωστη. 4-5 φορές την βδομάδα σιδέρωνα και δούλευα και τον φούρνο, ενώ τώρα τον Ιανουάριο καθόλου, ούτε σιδέρωσα, ούτε χρησιμοποίησα τον φούρνο, αλλά πάλι ήρθε λογαριασμός 265 λίρες», καταλήγει η απεγνωσμένη γυναίκα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – Απίστευτη εξαθλίωση: Πολίτες τρώνε σκυλοτροφή και σιδερώνουν με το κρεβάτι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.