ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομακτικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/1) -για την Ελλάδα- στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικας.

Ινδονησία Τρομακτικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σεισμός: Δεν λένε να σταματήσουν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις ανά την υφήλιο. Μετά τα «χτυπήματα» του Εγκέλαδου σε Αλβανία και Τουρκία, αυτή τη φορά είχαμε τρομακτική δόνηση (το βράδυ της Τρίτης 28/1 για την Ελλάδα) μεγέθους  7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κούβα και Τζαμάικα – Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε 122 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λουτσία στην Τζαμάικα (νότια της Κούβας), ενώ το εστιακό της βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα.

Μετά την ισχυρή δόνηση υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους περίπου ενός μέτρου σε Τζαμάικα, την Κούβα, το Μεξικό, την Ονδούρα, τη Μπελίζ και τις Νήσους Κέιμαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο Μαϊάμι με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κτίρια.

Εξάλλου να αναφέρουμε οτι για τον πανίσχυρο σεισμό σχετική ανάρτηση έκανε στα social media και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.


 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version