ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροπολογία – ντροπή για εξαγορά της νεολαίας: Τελικά… 50 Gigabytes «κοστίζει» ένας νέος για την κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση υποτιμά και εμπαίζει τη νεολαία με τη δωροδοκία των 50 Gigabytes, καθιερώνοντας μια κοινωνία ψυχρής δοσοληψίας.

Η κυβέρνηση υποτιμά και εμπαίζει τη νεολαία με τη δωροδοκία των 50 Gigabytes, καθιερώνοντας μια κοινωνία ψυχρής δοσοληψίας.
Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

H τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB για κάθε νέο 15 – 17 ετών που επιλέγει να εμβολιαστεί, αποκαλύπτει τον εξευτελιστικό τρόπο που μεταχειρίζεται τη νεολαία το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει σαν φήμη στο διαδίκτυο το πουρμπουάρ των 50 Giga, όλοι πίστεψαν πως πρόκειται για ένα απλό τρολάρισμα. Fake news σατυρικού χαρακτήρα που πατούσαν πάνω σε άλλες αστείες «παροχές» της κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκαν ως «κίνητρα» για εμβολιασμό. Ο κόσμος δεν μπορούσε να διανοηθεί πως οι κυβερνώντες θα έφταναν σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού και προσβολής της νεολαίας.

Και μετά ήρθαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και διέψευσαν όλους όσους διαθέτουν κοινή λογική. Και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως αυτή η κυβέρνηση σπάει συνεχώς τα ρεκόρ του πόσο χαμηλά πέφτει. Χωρίς καμία συναίσθηση για το πρότυπο που προβάλλει προς τους νέους μια τέτοια κίνηση.

Τα παιδιά 15- 17 ετών που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, μπαίνουν σε ένα κυβερνητικό παζάρι, όπου η πρόνοια για την υγεία ανταλλάσσεται με… δεδομένα για σερφάρισμα στο internet. Και μάλιστα δεδομένα που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ σε αξία. Όχι ότι θα μειωνόταν στο ελάχιστο η προσβολή, αν ήταν περισσότερα τα… Giga, άλλα έχουν σημασία και οι λεπτομέρειες του εμπαιγμού.

Πόσο πιο πατερναλιστικό μπορεί να γίνει ένα κράτος; Όταν κηδεμονεύει τη νεολαία, χρησιμοποιώντας ανταλλάγματα, μαθαίνοντας τα παιδιά στο «δώσε μου αυτό που θέλω, για να σου δώσω αυτό που θέλεις»; Όταν αντί να τους εμπνέει οράματα για το μέλλον, τους «μυεί» σε μια νοοτροπία δοσοληψίας, όπου τα πάντα αγοράζονται και τα πάντα πωλούνται;

Τώρα παρουσιάζεται στους νέους το «καρότο» των Gigabytes και πριν μερικούς μόνο μήνες, χρησιμοποιούσαν το «μαστίγιο» στους «ατίθασους» νέους που «μετέδιδαν» τον ιό στις πλατείες και εισέπρατταν άφθονο κυβερνητικό ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το πόσο έχουν αδικηθεί τα νέα παιδιά μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Η περσινή σχολική χρονιά καταστράφηκε με τη «κοπτοραπτική» στα μέτρα κατά της πανδημίας και τις προχειρότητες του Υπουργείου Παιδείας. Με το νόμο Κεραμέως έμειναν 40.000 υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ, για να ετοιμάζεται φρέσκια πελατεία για τα κολλέγια.

Τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε υγειονομικά «στρατόπεδα». Οι «ειδικοί» μαϊντανοί της τηλεόρασης εκπέμπουν τρομοκρατία προς τα παιδιά σε 24ωρη βάση και τα ασφυκτικά μέτρα της κυβέρνησης μεταφέρουν το βάρος στις οικογένειες και τις συνθλίβουν.

Η δημόσια Παιδεία ξηλώνεται νομοσχέδιο με το νομοσχέδιο, τα όνειρα των παιδιών γκρεμίζονται και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει τους έφηβους στην αδηφάγα χοάνη του νεοφιλελευθερισμού, μοιράζοντας τους «καθρεφτάκια». «Παντεσπάνι» για τον λαό. Πρώτα μέσω δωροδοκίας με παροχές αξίας 150 ευρώ και τώρα με δωρεάν internet.

Ούτε γνώσεις, ούτε αξίες, ούτε εφόδια για το μέλλον. Πάρτε δωρεάν δεδομένα και κάντε ό, τι νομίζετε. Για πειθώ και επιχειρήματα, ούτε λόγος βέβαια. Ποιος κάθεται να ασχοληθεί με αυτά; Mια γρήγορη συμφωνία με τους παρόχους, με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και τέλος!

Δεν έχει… σημασία που η χώρα μας προσφέρει το ακριβότερο και το πιο αργό internet στην Ευρώπη. Λεπτομέρειες! Πάρτε δωρεάν Giga τώρα που… γυρίζει, ασχέτως αν δεν μπορείτε να το πληρώσετε σε μερικά χρόνια. Ασχέτως αν οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα τάρταρα και έχουμε μπροστά μας ένα τρομακτικό κύμα ακρίβειας. Μη δίνετε σημασία σε αυτές τις σκοτούρες. Αφήστε τις για τον… μπαμπά και τη μαμά. «Τσιμπήστε την ευκαιρία και τσιμπηθείτε», που έλεγε ο πρωθυπουργός, σε ένα σλόγκαν που αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία…

Κάποτε οι συμφωνίες για τα ρουσφέτια γίνονταν μέσα σε κλειστά γραφεία, γιατί υπήρχε ακόμα μια στοιχειώδη αίσθηση ντροπής στον πολιτικό κόσμο. Σήμερα η ρουσφετολογία γίνεται ξεδιάντροπα μπροστά σε όλο τον Ελληνικό λαό. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες που μοιράζουν ψίχουλα για να εξαγοράσουν προσωπικότητες, ανακοινώνονται με κάθε επισημότητα σε ΔΕΘ, περνούν από τροπολογίες της Βουλής και μεταδίδονται non stop από τα ΜΜΕ. Τέτοιος ξεπεσμός.

Η κυβέρνηση περνά σε μια φάση που καθιερώνει την εξαγορά του πολίτη, υποδουλώνοντας τον με κάποιο δέλεαρ της στιγμής. Και πόσο πιο ανήθικο είναι αυτό, όταν έχει να κάνει με την εύπλαστη και ευαίσθητη ψυχή ενός εφήβου;

Επιθυμούν να χάσει ο πολίτης την ενεργητικότητα του και την ανεξαρτησία του, να μετατραπεί σε ένα παθητικό ον που περιμένει φιλοδωρήματα από ένα κράτος – κηδεμόνα. Σαν δυστυχισμένο «ζώο» που βρίσκεται έγκλειστο σε ζωολογικό κήπο, και θα κάνει «τούμπες» για λίγη παραπάνω τροφή.

Η νεολαία χρειάζεται από το κράτος να της μεταδώσει πρότυπα, ιδανικά, αρχές. Να της προσφέρει ίσες ευκαιρίες για το μέλλον. Και πάνω απ’ όλα να την αντιμετωπίζει με σεβασμό και όχι όπως ο κ. Μητσοτάκης που συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης που χειρίζεται ιθαγενείς…

Exit mobile version