ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας για Σκοπιανό: «Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το όνομα Μακεδονία»

Τι δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη
Τσίπρας για Σκοπιανό: «Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το όνομα Μακεδονία»

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έπειτα από τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές όσο και στο Σκοπιανό.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις εκλογές δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019» ενώ σχολίασε πως όποιοι μιλούν και ζητούν πρόωρες εκλογές «ονειρεύονται καρβέλια».

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως οι εκλογές θα γίνουν μετά το πέρας της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια, καθώς όπως είπε:

«Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό. Να είμαι ο Πρωθυπουργός της χώρας χωρίς επιτροπεία».

Τέλος για το Σκοπιανό υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση που είναι ευαίσθητη. Έχουν γίνει βήματα μπροστά. Ακούω ορισμένους να λένε να μην παραδώσουμε. Εμείς εδώ επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε. Εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους και όχι από εμάς. Οι βόρειοι γείτονές μας εδώ και πάνω από 70 χρόνια έχουν μια κρατική οντότητα που λέγονται Μακεδονία. Και φέρουν ένα όνομα το οποίο χωρίς άλλον προσδιορισμό παραπέμπει στον αρχαίο κόσμο και στην βαριά πολιτισμική κληρονομία της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο. Και πάμε να συμφωνήσουμε με τους γείτονές μας που βεβαίως αυτό είναι το οξύμωρο ότι έχουν μια κρατική οντότητα που εδώ και 70 χρόνια λέγεται Μακεδονία αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα “Μακεδονία” είναι μεγάλη νίκη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας για Σκοπιανό: «Μεγάλη νίκη ένας προσδιορισμός μπροστά από το όνομα Μακεδονία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.