ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενζίνη: Χαμός με τις τιμές – Επιστροφή από τις διακοπές με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο!

Η βενζίνη έχει πάρει για ακόμα μία φορά την ανιούσα και έχει ξεπεράσει και πάλι τα 2 ευρώ.
Βενζίνη: Χαμός με τις τιμές – Επιστροφή από τις διακοπές με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο!

Τη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων έχουμε σιγά-σιγά από τις διακοπές τους, με τη βενζίνη να βρίσκεται σε πάρα πολλές περιοχές πάνω από 2 ευρώ το λίτρο.

Μιλάμε για τους μισούς νομούς της χώρας, όπου έχουμε τόσο ψηλά τη μέση τιμή του καυσίμου, η οποία προκαλεί μεγάλο… πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης στην Επικράτεια είναι στα 1,986 ευρώ το λίτρο, κάτι που είχαμε δει ξανά το Σεπτέμβριο του 2022.

Από κει και πέρα, σε 26 νομούς της Ελλάδας, έχουμε τη μέση τιμή πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στους υπόλοιπους βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε αυτή.

Σε καμία μάλιστα περιοχή η μέση τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 1,950 ευρώ το λίτρο.

Όπως τις περισσότερες φορές, τις υψηλότερες τιμές τις βρίσκουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με 2,228 ευρώ και 2,145 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Ενώ σε κάποια πρατήρια σε νησιά η τιμή υπερβαίνει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και προσεγγίζει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα 2,4 ευρώ.

Σε σχέση με την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 7,8%, ενώ σε σχέση με την 1η Ιουνίου η αύξηση είναι της τάξεως του 6,4%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βενζίνη: Χαμός με τις τιμές – Επιστροφή από τις διακοπές με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.