ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Είχαν τον γιο τους δεμένο με αλυσίδα στην αυλή! Ανατριχιαστικές σκηνές στην πόλη της Μαγνησίας

Φρίκη και αποτροπιασμός στον Βόλο! Γονείς κρατούσαν τον 55χρονο γιο τους δεμένο σαν... σκύλο στην αυλή τους με αλυσίδα.
Βόλος: Είχαν τον γιο τους δεμένο με αλυσίδα στην αυλή! Ανατριχιαστικές σκηνές στην πόλη της Μαγνησίας

Βόλος: Ένα απίστευτο συμβάν ήρθε στην επιφάνεια στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου βρέθηκαν κατηγορούμενοι οι δύο γονείς.

Πρόκειται για δύο Ρομά ηλικιωμένους ηλικίας 75 και 79 χρονών. Οι γονείς κρατούσαν τον 55χρονο γιο τους αλυσοδεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων μέσα στην αυλή της παράγκας τους. Ο 55χρονος έκανε την ανάγκη του σε τουαλέτα εξωτερικού χώρου.

Οι γονείς αιτιολόγησαν την απόφαση τους στο ότι ο 55χρονος είχε επιθετική συμπεριφορά και πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Οι δικαστές άκουσαν με έκπληξη και αποτροπιασμό όλες τις λεπτομέρειες για το γεγονός. Τελικά επέβαλαν στους δύο ηλικιωμένους Ρομά ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή αλλά και χρηματικό πρόστιμο που αν δεν πληρωθεί θα προστεθεί ως 10 μήνες επιπλέον στην φυλάκισή τους.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, οι γονείς κατέθεσαν αίτημα ακούσιας νοσηλείας καθώς όπως ισχυρίζονται ο γιος τους είναι ψυχασθενής. Στο πλαίσιο του αιτήματος θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης τους από κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι μαρτυρίες των συγγενών

Οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων έριξαν λίγο φως στα γεγονότα που οδήγησαν στο δέσιμο του 55χρονου. Συγκεκριμένα, γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας ανέφεραν πως οι κατηγορούμενοι φροντίζουν τον γιο τους εδώ και χρόνια. Όμως μετά από ένα τροχαίο που είχε η κατάσταση του χειροτέρεψε ενώ τον είχαν αφήσει ήδη και η γυναίκα με τα παιδιά του.

Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς των γονιών για επιθετική συμπεριφορά έναντι ακόμη και παιδιών ενώ σημείωσαν ότι παίρνει φάρμακα και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Οι γονείς με τη σειρά τους ζήτησαν συγνώμη στο δικαστήριο. Ισχυρίστηκαν ότι ο γιος έχει πάει στο παρελθόν σε κλινική και ότι φροντίζουν τόσο εκείνον όσο και τα παιδιά του στο παρελθόν καθώς ο ίδιος δεν ήταν σε θέση. Υποστηρίζουν ότι του αλλάζουν ρούχα και τον κάνουν μπάνιο ενώ όταν δεν έχει καλό καιρό έξω τον φιλοξενούν μέσα στο σπίτι.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόλος: Είχαν τον γιο τους δεμένο με αλυσίδα στην αυλή! Ανατριχιαστικές σκηνές στην πόλη της Μαγνησίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.