ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» στην Ευρώπη η παραδοχή του Γερμανού υπουργού Υγείας: «Τα σκευάσματα κατά του Covid προκάλεσαν χιλιάδες σοβαρές αναπηρίες»!

Ο Karl Lauterbach παραδέχθηκε κυνικά πως έχουν προκληθεί χιλιάδες μόνιμες βλάβες εξαιτίας των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού!
«Βόμβα» στην Ευρώπη η παραδοχή του Γερμανού υπουργού Υγείας: «Τα σκευάσματα κατά του Covid προκάλεσαν χιλιάδες σοβαρές αναπηρίες»!

Εμβόλια για Covid – Παρενέργειες: Την ώρα που στην ελληνική πραγματικότητα κάθε δημόσια συζήτηση για τους ξαφνικούς θανάτους και τις τρομακτικές παρενέργειες των εμβολίων παραμένει απαγορευμένη και ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ή «Φάουτσι της Γερμανίας» όπως χαρακτηρίζεται από κάποιους, προχώρησε σε μια ομολογία – βόμβα, που συντρίβει το παραμύθι των «απολύτως ασφαλών» εμβολίων που πουλήθηκε για 3 χρόνια στις δυτικές κοινωνίες.

Τα τελευταία χρόνια ο Karl Lauterbach υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι τα σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή (όπως έλεγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και πως δεν έχουν παρενέργειες. Κάνοντας όμως μια στροφή 180 μοιρών στο έως τώρα αφήγημα του, ο Lauterbach στις 12 Μαρτίου 2023 εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF Heute Journal της Γερμανίας και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν χιλιάδες λήπτες των σκευασμάτων που υπέστησαν σοβαρότατες παρενέργειες, εμφανίζοντας αναπηρίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα είναι μόνιμες!

«Πρώτα από όλα, αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους είναι απολύτως απογοητευτικό! Είναι πάρα πολλές οι μεμονωμένες περιπτώσεις», σημείωσε ο Lauterbach όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

«Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και κάποιες από αυτές θα είναι μόνιμες. Οπότε είναι δύσκολο», συμπλήρωσε!

Έχει την ιδιαίτερη σημασία του ότι ο καθηγητής οικονομικών και επιδημιολογίας της υγείας Karl Lauterbach από τον πρώτο καιρό του ξεσπάσματος της πανδημίας κρατούσε μια σκληροπυρηνική στάση υπέρ των lockdown των εμβολιασμών, υποστηρίζοντας ότι στόχος του ήταν να εμβολιάσει κάθε Γερμανό, ακόμα και υποχρεωτικά εάν αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Πρόκειται για μια θέση που πήραν όλοι σχεδόν οι τηλε – ειδικοί και στην Ελλάδα, μέχρι να καταπέσει με πάταγο το αφήγημα της ανοσίας της αγέλης, αφού αποδείχθηκε εντελώς ανέφικτο και προσχηματικό, και χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί χωρίς δισταγμούς.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε τον Lauterbach για τα σχόλια που έκανε το καλοκαίρι του 2021, όταν ισχυριζόταν πως τα εμβόλια ήταν απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, εκείνος απάντησε:

«Λοιπόν, αυτή ήταν μια υπερβολή που έκανα κάποτε σε ένα άστοχο tweet. Αλλά δεν ήταν η βασική θέση μου», είπε ο υπουργός με φανερή αμηχανία.

«Λέγατε συχνά ότι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ή πρακτικά καθόλου (σ. σ. παρενέργειες)», συνέχισε να πιέζει ο παρουσιαστής του ZDF, προσθέτοντας, «Έτσι, πάντα δίνατε την εντύπωση ότι οι παρενέργειες δεν είναι καν θέμα.»

«1 στους 10.000 (σ.σ. έχουν σοβαρή παρενέργεια), άρα μπορείς να πεις ότι είναι πολλοί ή μπορείς να πεις ότι δεν είναι τόσοι πολλοί», είπε ο στριμογμένος Lauterbach.

«Οι φαρμακευτικές είχαν υπέρογκα κέρδη – Να δώσουν αποζημιώσεις»

Ο Lauterbach είπε ακόμη ότι το υπουργείο του σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διερεύνηση των αρνητικών συνεπειών του εμβολιασμού κατά της Covid – 19 και τη βελτίωση της φροντίδας όσων έχουν υποστεί παρενέργειες.

Επιπλέον, είπε ότι ελπίζει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες θα βοηθήσουν οικειοθελώς για να αποζημιωθούν όσοι έπαθαν βλάβες από τα εμβόλια. Ο υπουργός σημείωσε ότι μια από τις δυσκολίες για να συμβεί αυτό είναι ότι «βάσει αυτών των συμφωνιών της ΕΕ, οι κατασκευαστές εμβολίων, σε πολύ μεγάλο βαθμό, απαλλάσσονται από την ευθύνη», αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι εταιρείες πρέπει να επωμιστούν την αποζημίωση των παθόντων και των θυμάτων «επειδή τα κέρδη ήταν υπέρογκα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Όμως μόλις πριν από ένα χρόνο ο Lauterbach είχε πει ότι: «Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα πλουτίσουν με εμβόλια».

Την ώρα που ο γερμανός Υπουργός Υγείας παραδέχεται δημόσια αυτές τις τόσο σοκαριστικές πτυχές σχετικά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, στην Ελλάδα ο Θάνος Πλεύρης σιωπά για όλα αυτά τα θέματα και ασχολείται ακόμα με το πότε θα σταματήσει να φορά… μάσκες ο κόσμος. Εκεί έχουμε μείνει. Στη χώρα μας κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι σε επίπεδο επίσημης ενημέρωσης, και όλα τα θύματα του εμβολίου παραμένουν σκόπιμα στην αφάνεια και την εγκατάλειψη. Στη Γερμανία δίνονται αποζημιώσεις και ομολογείται μέρος της πραγματικής αλήθειας. Στην Ελλάδα δεν προσφέρονται ούτε αποζημιώσεις, ούτε – φυσικά – η αλήθεια.

Αν η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς γνώριζαν τις παρενέργειες και παρόλα αυτά πίεσαν τον κόσμο να εμβολιαστεί με υποχρεωτικότητες και πρόστιμα, τότε μιλάμε για το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας. Ένα έγκλημα για το οποίο κανένας δεν μιλάει και όλοι προσποιούνται πως δεν υφίστανται ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Σε θεσμικό επίπεδο, η μάχη για την αλήθεια δίνεται αποκλειστικά εκτός συνόρων. Καθώς οι πολιτικοί της ΕΕ, ζητούν επιτακτικά απαντήσεις σχετικά με την υπερβολική θνησιμότητα και τις σκιώδεις συμφωνίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Άλμπερτ Μπουρλά, η ομολογία από του υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δημιουργεί ακόμα πιο ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αποφάσεις και τα αφηγήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Μετά το φιάσκο του ΕΛΓΑ, «σύνθημα» για συνέχιση του αγώνα - Ανοιχτοί δρόμοι τα Χριστούγεννα, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού, Κωνσταντίνος Καραγάτσος, εξήγησε με στοιχεία το φιάσκο διαχείρισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έμαθαν τι είπε ο κ. Παπασταύρου πριν καν τα πει- Η Μιλένα Αποστολάκη κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Μόνο ότι οι αγρότες ήρθαν αν κλέψουν το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είπε ο πρωθυπουργός - Σιγοντάρισμα στην προπαγάνδα και ο Τασούλας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Σε «game changer» εξελίσσεται η εκλογική απήχηση της Μαρίας Καρυστιανού - Οργή, φόβος και παραίτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Κοινωνία