ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα Βαρβιτσιώτη: Η κυβέρνηση που «δεν ήξερε τίποτα» για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, εξήγαγε το Predator στο Σουδάν!

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της για τις υποκλοπές, ο Βαρβιτσιώτης ομολόγησε την εξαγωγή του Predator στο αιματοκυλισμένο Σουδάν
Βόμβα Βαρβιτσιώτη: Η κυβέρνηση που «δεν ήξερε τίποτα» για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, εξήγαγε το Predator στο Σουδάν!

Βαριά εκτεθειμένη βρίσκεται η κυβέρνηση που για μήνες ολόκληρους πουλούσε το αφήγημα στον ελληνικό λαό πως δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές, και ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανιζόταν ως «ανήξερος» για τις παρακολουθήσεις, παρόλο που είχε πάρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τα όσα – σοκαριστικά – δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η κυβέρνηση όχι απλά είχε υπό την κατοχή της το παράνομο λογισμικό Predator, άλλα έκανε και εξαγωγή στο Σουδάν! Στη χώρα δηλαδή που εδώ και λίγες μέρες ξέσπασε μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση που είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει. Και όπως διαφαίνεται, η απόκτηση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης ήταν ένας βασικός λόγος που επηρέασε την ισορροπία των αντικρουόμενων δυνάμεων της χώρας και οδήγησε στο αιματοκύλισμα!

Σε σημερινή συνέντευξη του στον Real fm ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποστήριξε: «Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο». Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θεωρείται δεδομένο ότι δόθηκε άδεια εξαγωγής στο Σουδάν, και το μόνο που απορρίπτει ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι η σύνδεση του με τον εμφύλιο!

Και ο αναπληρωτής υπουργός συνέχισε: «Απ’ ότι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο, διότι δεν είμαι και αρμόδιος να υπογράφω τέτοιου είδους αποφάσεις, απ’ αυτά που έχουν ήδη φανεί στον Τύπο φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Να υπενθυμίσουμε πως τον πρώτο καιρό που είχε ξεσπάσει στην Ελλάδα το σκάνδαλο των υποκλοπών, η επίσημη «γραμμή» της κυβέρνησης ήταν πως τα δημοσιεύματα αποτελούσαν «μυθεύματα».

Στη συνέχεια το αφήγημα άλλαξε και κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστήριζαν πως ίσως είχαν βάση οι αποκαλύψεις, άλλα οι παρακολουθήσεις γίνονταν από… ιδιώτες που χρησιμοποιούσαν παράνομα το Predator και όχι από την ΕΥΠ. Στο τέλος το αφήγημα άλλαξε και πάλι, και τα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως υπήρχε ένα… «ρυπαρό δίκτυο» που δρούσε και εντός της ΕΥΠ και κάτω από τη «μύτη» του πάντα «ανήξερου» πρωθυπουργού.

Έπειτα από αυτά, η κυβέρνηση ακολούθησε πιστά τον δρόμο της ένοχης σιωπής, και της αγνόησης των ερευνών της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη χρήση του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα, άλλα και την πιθανότητα παράνομης εξαγωγής του σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και αλλού.

Και τελικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βαρβιτσιώτη φαίνεται πως όχι μόνο η κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα «ωτακουστών», άλλα εξήγαγε και «πολιτισμό» κατασκοπίας των πάντων, ακόμα και σε μια χώρα «μπαρουταποθήκη» όπως είναι το Σουδάν. Αν έστω και έμμεσα η Ελλάδα εμπλέκεται στον εμφύλιο του Σουδάν, στον οποίο κινδυνεύουν ακόμα και Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα πεδία της μάχης, τότε μιλάμε για ένα ακόμα – ανυπολόγιστης έκτασης – πολιτικό σκάνδαλο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα Βαρβιτσιώτη: Η κυβέρνηση που «δεν ήξερε τίποτα» για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, εξήγαγε το Predator στο Σουδάν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.