ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλευτής σύγκρινε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης με την αρχή απροσδιοριστίας του Χαιζενμπεργκ στην κβαντική μηχανική

Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από την αναφορά για διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών Ελλάδας και Κύπρου, «από το ένα κράτος στο άλλο, με τη χρήση των εφαρμογών για την ταυτοποίηση των πολιτών».
Βουλευτής σύγκρινε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης με την αρχή απροσδιοριστίας του Χαιζενμπεργκ στην κβαντική μηχανική

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία στη Βουλή του Βουλευτή Λάρισας με τη ΝΙΚΗ, Γεωργίου Ρούντα, αναφορικά με την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας και του Υφυπ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Γεώργιος Ρούντας χαρακτήρισε την κυβερνητική εθνική στρατηγική ως απροσδιόριστη και μάλιστα, συμπλήρωσε πως «είναι πιο απροσδιοριστη από την αρχή της απροσδιοριστίας του Χαιζενμπεργκ στην κβαντική μηχανική». «Δεν μπορεί να το περιγράψει άλλος καλύτερα», είπε.

Αναφορικά με το προς κύρωση Μνημόνιο, ο κ. Ρούντας στάθηκε στην αναφορά του Μνημονίου στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών των δύο κρατών, «από το ένα κράτος στο άλλο, με τη χρήση των εφαρμογών για την ταυτοποίηση των πολιτών».

«Δηλαδή κύριε υπουργέ, αν δεν γίνει χρήση από τους πολίτες αυτών των ψηφιακών εφαρμογών, δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν οι πολίτες; Δεν θα μπορεί δηλαδή να διευκολυνθεί η μετακίνηση των Ελλήνων προς την Κύπρος και των Ελλήνων της Κύπρου προς την Μητροπολιτική Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΙΚΗΣ.

«Αυτό είναι μία δικαιολογία, αλλά μπορεί να είναι και μία πολύ καλή πρόφαση, για να εφαρμοστεί ξανά ένας διχασμός και μία άνιση κατηγοριοποίηση των Ελλήνων», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως βασικό αξίωμα της κβαντομηχανικής είναι η «αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ», σύμφωνα με την οποία «είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια τη θέση και την ταχύτητα ενός φωτονίου, είτε πρακτικά, είτε θεωρητικά».

Διαβάστε επίσης:

Νικόλαος Βρεττός: Είναι συνταγματικά νόμιμο να καίμε τα δάση και να φυτεύουμε ανεμογεννήτριες;

Ποιος βουλευτής αποκαλεί τον Κυριάκο Βελόπουλο βασιλιά των ΜΜΕ και λέει πως έχει περισσότερο πολιτικό χρόνο στα μέσα ακόμα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία