ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βράζει» το Μαξίμου με τη γαλάζια βουλευτή Κ.Μονογυιού – Χειροκρότησε ομιλητή που τα «έχωνε» στον Μητσοτάκη!

«Ο Μητσοτάκης έχει τακιμιάσει με 30 οικογένειες και κάνει το παιχνίδι του στην Ελλάδα» - Αυτά χειροκροτούσε η Μονογυιού στη Μύκονο!
«Βράζει» το Μαξίμου με τη γαλάζια βουλευτή Κ.Μονογυιού – Χειροκρότησε ομιλητή που τα «έχωνε» στον Μητσοτάκη!

Η αξέχαστη κινηματογραφική ατάκα του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου: «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια… ωραία ατμόσφαιρα», ταιριάζει ταμάμ για όλα τα ευτράπελα που γίνονται στην κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβεται πλέον, αφού φτάσαμε σε σημείο που γαλάζιοι βουλευτές πηγαίνουν σε δημόσιες εκδηλώσεις και χειροκροτούν ομιλητές που τα «χώνουν» στον πρωθυπουργό!

Αυτό ακριβώς έγινε στη Μύκονο, με τη γαλάζια βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, που παρευρέθηκε την Τρίτη σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το νησί των ανέμων.

Από χθες το Μαξίμου κυριολεκτικά «βράζει» με αυτό που έκανε η κα Μονογυιού σε αυτή την εκδήλωση. Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, ένας κάτοικος της Μυκόνου πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να «στολίζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα «τζάκια» που κάνουν κουμάντο στη χώρα.

Και τι δεν είπε ο Μυκονιάτης κύριος, με λίγες μόλις κουβέντες. Για την οικογενειοκρατία, για τη ρεμούλα, το δημογραφικό στα νησιά, τη μονοπωλιακή πολιτική, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και το μοίρασμα της πίτας στα συμφέροντα των λίγων. Αυτά που λέει ο περισσότερος κόσμος δηλαδή.

Αυτά είπε ο ομιλητής συγκεκριμένα:

«Δείτε τα νέα ζευγάρια. Υπάρχουν Μυκονιάτες αυτή τη στιγμή που φεύγουν από τη Μύκονο. Μεταναστεύουν εσωτερικά σε άλλα μέρη της Ελλάδας γιατί δεν έχουν που να μείνουν. Μυκονιάτες όχι ξένοι.

Είναι αμαρτία πραγματικά και όλο αυτό γίνεται για 30 οικογένειες που έχει τακιμιάσει ο κ. Μητσοτάκης και κάνει το παιχνίδι του σε όλη την Ελλάδα. Έχει 30 οικογένειες δίπλα του και με αυτές “παίζει μπάλα” παντού. Στα σκουπίδια, στα νερά (…) στην ενέργεια στα φωτοβολταϊκά, είναι 30 οικογένειες. Και αυτό που έγινε τώρα μεγαλώνοντας την παράλια ζώνη με 30 στρέμματα, πάλι είναι των 30 οικογενειών εντολή».

Το φοβερό της υπόθεσης ήταν ότι η Κατερίνα Μονογυιού αντί να δυσανασχετήσει με τα παραπάνω όπως θα περίμενε κανείς, χειροκρότησε με ενθουσιασμό τον κύριο που τα «έψαλλε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μεγάλη ενόχληση από το περιβάλλον του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του τηλεφώνησε ιδιαίτερα εκνευρισμένος στην Κατερίνα Μονογυιού και της ζήτησε εξηγήσεις με την βουλευτή της ΝΔ να απολογείται λέγοντας ότι δεν… άκουσε την τοποθέτηση που χειροκροτούσε!

Απ’ ότι ακούγεται, η βουλευτής γλίτωσε στο παρά πέντε τη διαγραφή και μάλιστα για να κατευνάσει την οργή του… Κυριάκου, έβγαλε και προσωπικό δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι «δεν ταυτίζεται με τις ανυπόστατες απόψεις που εξέφρασε ο συγκεκριμένος ομιλητής» και ότι «η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί προϊόν προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».

Η κα Μονογυιού προφανώς κοροϊδεύει τους πάντες κανονικότατα, αφού το βίντεο είναι γνήσιο και αδιάψευστο στο τι ακριβώς έγινε. Προπαγάνδα δεν υπάρχει, αλλά μόνο η βιντεοσκόπηση μια εκδήλωσης. Η μόνη δυνατή εξήγηση για το χειροκρότημα της βουλευτού, είναι να μην καταλάβαινε τι άκουγε, πράγμα μάλλον απίθανο.

Αυτό που επιβεβαιώνει αυτό το αυθόρμητο χειροκρότημα, είναι η αποσύνθεση στο εσωτερικό της ΝΔ και η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές Μητσοτάκη, ειδικά από τους «αποκεντρωμένους» βουλευτές της επαρχίας και των νησιών που έρχονται συχνά σε τριβή με τα προβλήματα των ιδιαίτερων πατρίδων τους.

 

Πέτρος Δημόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία