ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανικό Μουσείο: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

Ο Γερμανός επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ, δήλωσε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα και ότι οι Βρετανοί δεν σκοπεύουν να τα επιστρέψουν!
Βρετανικό Μουσείο: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

Το Βρετανικό Μουσείο εμμένει στην προκλητική του στάση σχετικά με Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέροντας τη μετατόπιση των Γλυπτών στο Λονδίνο ως μία… δημιουργική πράξη.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός ιστορικός τέχνης, Χάρτβιχ Φίσερ, ο οποίος από το 2016 είναι επικεφαλής του Μουσείου τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου!

Και μάλιστα δεν πρόκειται να επιστραφούν μόνιμα στη χώρα μας, ούτε μόνιμα ούτε μ τη μορφή… δανεισμού, εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι τα Γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς! Τέτοιο είναι του θράσος του Γερμανού!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Εμείς εκθέτουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη ότι η ιστορία του μνημείου “εμπλουτίζεται από το γεγονός ότι κάποια τμήματά του εκτίθενται στην Αθήνα και άλλα στο Λονδίνο”.

Σε καθεμία από αυτές τις δύο τοποθεσίες, τα γλυπτά αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές μιας απίστευτα πλούσιας και πολυεπίπεδης ιστορίας», ενώ χαρακτήρισε τη μετατόπιση των Γλυπτών, είτε στο Λονδίνο είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως μία «δημιουργική πράξη».

Τέλος σε ερώτηση αν αποδέχεται ότι η Ελλάδα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των Γλυπτών ο κ. Φίσερ τόνισε, «Δε θα το αποδεχόμουν. Τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανικού μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου».

Τα αποχαιρετιστήρια βίντεο του ΑΝΤ1 για τον Θέμο Αναστασιάδη (vids)

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρετανικό Μουσείο: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.