ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεφτιλίζουν το ανδρικό φύλο: Πολιτικοί στον Καναδά παρέλασαν με τακούνια, (δήθεν) ενάντια στη βία κατά των γυναικών!

Καναδάς: Για να υμνήσουν τη woke προπαγάνδα, πολιτικοί έφτασαν στο εξευτελιστικό σημείο να παρελαύνουν με ροζ ψηλοτάκουνα
Ξεφτιλίζουν το ανδρικό φύλο: Πολιτικοί στον Καναδά παρέλασαν με τακούνια, (δήθεν) ενάντια στη βία κατά των γυναικών!

Καναδάς: Σε όλο και πιο θλιβερά φαινόμενα οδηγεί τα κράτη του δυτικού κόσμου, η μαζική προώθηση της «woke» κουλτούρας που φιλοδοξεί να ισοπεδώσει κάθε υγιή αντίληψη για τα βιολογικά φύλα και να παρουσιάσει τον άνδρα ως ένα αξιογέλαστο υποκείμενο χωρίς προσωπικότητα και χωρίς καμία σύνδεση με τα χαρακτηριστικά που ορίζει η βιολογική φύση του.

Το θέμα «πουλάει» και προωθείται τόσο έντονα διεθνώς, που αρχίσαμε να έχουμε και φαινόμενα δημόσιου αυτο – εξευτελισμού, που όμως πλασάρονται ως δήθεν συμβολικές πράξεις «αφύπνισης».

Σάλος έχει προκληθεί από την αξιολύπητη σκηνή πολιτικών με ροζ τακούνια που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον υπουργό Μεταφορών του Καναδά, Omar Alghabra κι έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές. Οι Καναδοί άνδρες πολιτικοί εμφανίζονται να περπατούν με ροζ ψηλοτάκουνα γύρω από ένα τραπέζι με στόχο υποτίθεται να… υποστηρίξουν την «καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών».

Μάλιστα στο βίντεο φαίνονται και γυναίκες να τραβάνε με βίντεο το θλιβερό θέαμα ή να χειροκροτούν, σαν να παρακολουθούν ένα «τσίρκο» αξιοθρήνητων ανδρών.

Στην ουσία δηλαδή, αυτοί οι άνδρες και μάλιστα πολιτικοί και εκπρόσωποι ενός ολόκληρου λαού, δέχονται να γίνουν δημόσιος περίγελος μόνο και μόνο για να δηλώσουν υποταγή στο φασιστικό αφήγημα της «πολιτικής ορθότητας». Και ασφαλώς το να γίνεται ένα γελοίο θέαμα ένα πολιτικός (ή οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο), δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ούτε καταφέρνει κάποιου είδους «αφύπνιση», άλλα μόνο οίκτο σε όποιον το βλέπει.

Το μόνο που προσφέρουν τέτοιες κινήσεις είναι να προμοτάρεται η γυναικοποίηση του ανδρικού φύλου και να χλευάζεται η ισοτιμία και η διαφορετικότητα των βιολογικών φύλων. Μια διεστραμμένη ηθικολογία για τα μάτια του κόσμου, που στην ουσία υποστηρίζει την ανηθικότητα. Είναι προφανές πλέον πως ο δυτικός πολιτισμός καταρρέει μέσα από αυτήν την ισοπέδωση ταυτοτήτων, αξιών και πανανθρώπινων προτύπων. Πολιτικοί που φέρουν ευθύνες για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, να προβαίνουν σε ανόητες πράξεις αυτο – ταπείνωσης που τους στερούν κάθε σοβαρότητα.

Επιπλέον, είναι βέβαιο και για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας, ότι αποτελεί εμπαιγμό το να βλέπουν αυτή τη γελοία και χαζοχαρούμενη «παρέλαση» με τα ροζ ψηλοτάκουνα.

Το βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα του Καναδά, με τους συντριπτικά περισσότερους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τη συγκεκριμένη πράξη και να τη χλευάζουν, είτε είδαν το θέμα από φεμινιστική σκοπιά, είτε όχι.

.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεφτιλίζουν το ανδρικό φύλο: Πολιτικοί στον Καναδά παρέλασαν με τακούνια, (δήθεν) ενάντια στη βία κατά των γυναικών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.