ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπάθωσαν οι Active Member: «Που είναι μωρέ όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι και οι αντιρατσιστές; Φτου σας ξεφτίλες…»

«Που είναι μωρέ όλοι οι καλλιτεχνάδες; Οι κοινωνικά ευαίσθητοι, οι πολιτικοποιημένοι, οι αντιρατσιστές να σταθούν απέναντι από το καθεστώς», αναρωτιούνται οι Active Member για τον εκβιασμό που δέχονται οι πολίτες με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ξεσπάθωσαν οι Active Member: «Που είναι μωρέ όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι και οι αντιρατσιστές; Φτου σας ξεφτίλες…»

Ηχηρή παρέμβαση για τη σημερινή κατάσταση έκανε το συγκρότημα Active Member, μέσω μιας δυναμικής ανάρτησης στο Facebook. Συγκεκριμένα το συγκρότημα αποδοκιμάζει την ένοχη σιωπή όλων των δήθεν δικαιωματιστών, ανθρωπιστών, αντιφασιστών κλπ, που παρακολουθούν άπραγοι να εφαρμόζονται απάνθρωπες πολιτικές εκβιασμού με πρόσχημα τους εμβολιασμούς στο σύνολο του Ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα μια από τις αναρτήσεις αναφέρει:

«Που είναι μωρέ όλοι οι καλλιτεχνάδες; Οι κοινωνικά ευαίσθητοι, οι στρατευμένοι, οι πολιτικοποιημένοι, οι αντιρατσιστές κι αντιφασίστες να σταθούν απέναντι από το καθεστώς. Φτου σας ξεφτίλες για ένα μεροκάματο ή τη ματαιοδοξία σας λουφάζετε και δεν βγάζετε άχνα. Κάτι μαλάκες σαν του λόγου μου θα σας στηρίζανε ξανά στα δύσκολα ακόμα κι αν διαφωνούσανε μαζί σας. Αλλά είπαμε, εμείς είμαστε μαλάκες»

Απολύτως εύλογη η απορία που εκφράζουν οι Active Member. Ενώ ο εμβολιασμός τύποις δεν είναι υποχρεωτικός, χιλιάδες πολίτες εκβιάζονται, απολύονται ή βγαίνουν σε αναστολή, καταδικάζονται σε οικονομική «αιμορραγία» πληρώνοντας από τη τσέπη τους για τεστ, αποκλείονται από κλειστούς χώρους, απομονώνονται κοινωνικά, στοχοποιούνται από  μέσα ενημέρωσης, πολιτικούς και «ειδικούς», που επιδεικνύουν μια άκρως ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον τους.

Αν δεν είναι όλα αυτά λόγοι για να αντιδράσουν σθεναρά πολιτικοποιημένοι (και μη) δικαιωματιστές, τότε ποιοι είναι; Παρόλα αυτά επικρατεί σιωπή, καθώς αποδεικνύεται πως ο καθένας κοιτάζει πώς να εξασφαλίσει τον εαυτούλη του. «Για ένα μεροκάματο ή τη ματαιοδοξία», όπως λένε οι Active Member, χιλιάδες άνθρωποι κάνουν τα στραβά μάτια για τον βιασμό της δημοκρατίας που βιώνουμε.

Έχει ισοπεδωθεί κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας, και οι «κοινωνικά ευαίσθητοι» έχουν μετατραπεί σε κοινωνικά αναίσθητους που απλά παρακολουθούν αμέτοχοι τα τεκταινόμενα.

Οι Αctive Member για τα «καθεστωτικά πάσα»

Σε μια άλλη ανάρτηση ο Μιχάλης Μυτακίδης  αναφέρεται στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που η κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ τα έχει μετατρέψει σε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων:

«Όσοι είσαστε εμβολιασμένοι, υπάρχει τρόπος να μην ανήκετε στο μέλλον στους ολικούς παραχωρητές. Κρύψτε και μην επιδεικνύετε τα καθεστωτικά πάσα που σας δόθηκαν εκτός και εάν ο λόγος που προβήκατε στο μοιραίο δεν είναι η υγεία σας, αλλά η βολή και η άνεση σας. Όσους φοβήθηκαν για την υγεία τους, τους καταλαβαίνω. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου τους άλλους, τους “πρακτικούς” λόγους. Προλαβαίνετε λοιπόν να σώσετε τα προσχήματα αδέλφια μου. Είδατε για μένα είσαστε αδέλφια ακόμα. Δεν αλλάζω γνώμη για κάποιους από μια επιλογή τους και μόνο. Είναι κάτι που σιχαίνομαι και το έχω λουστεί».

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που ουσιαστικά είναι άχρηστα, αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και  μεταδίδουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπέρνουν τον διχασμό. Και δεν μπορείς να δέχεσαι να χρησιμοποιείς για τη βολή σου, κάτι που σε διαχωρίζει από τον αδερφό σου, τον συμπολίτη σου. Πάνω σε αυτά βασίζονται όλα τα ψευτοπρονόμια που μοιράζει η κυβέρνηση.

Αν δέχεσαι να παίξεις αυτό το αρρωστημένο «παιχνίδι», σημαίνει πως δέχεσαι πως το Σύνταγμα μπορεί να μπει σε αγκυλώσεις και παρενθέσεις. Δέχεσαι πως η δημοκρατία επιτρέπεται να «μπει στον γύψο». Δέχεσαι τη νοοτροπία πως κάποιοι πολίτες αξίζουν «προνόμια» και κάποιοι δεν αξίζουν, σύμφωνα με τις επιταγές της εκάστοτε κυβέρνησης. Όλες οι μαύρες εποχές της ιστορίας, κάπως έτσι ξεκίνησαν.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεσπάθωσαν οι Active Member: «Που είναι μωρέ όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι και οι αντιρατσιστές; Φτου σας ξεφτίλες…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.