×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων»


    Σία Ανδρικάκη

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων»


Ανακοίνωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως η Ελλάδα καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εξαλειφθούν.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η διεθνής κοινότητα πρέπει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε περιστατικό και οι υπαίτιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».


Τελευταία Νέα