ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων»

«Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση
ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων»

Ανακοίνωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως η Ελλάδα καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εξαλειφθούν.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η διεθνής κοινότητα πρέπει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε περιστατικό και οι υπαίτιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.