ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση βομβιστή σε στάδιο

Ο βομβιστής πυροδότησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε στάδιο στην πόλη Λασκάρ Γκα
Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση βομβιστή σε στάδιο

14 νεκροί και 47 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης του καμικάζι-βομβιστή σε στάδιο στην στην πόλη Λασκάρ Γκα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, Ομάρ Ζουάκ και ανέφερε πως επρόκειτο για «επίθεση βομβιστή-καμικάζι.Τον δράστη σταμάτησε η αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διεισδύσει στο στάδιο, αλλά κατάφερε να ανατινάξει το παγιδευμένο όχημά του».

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και τοπικοί βουλευτές, όπως γνωστοποιήθηκε ενώ να σημειωθεί πως πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε την επίθεση εναντίον «αθώων πολιτών» με σχετική ανακοίνωση του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση βομβιστή σε στάδιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.