ΚΟΣΜΟΣ

«Απασφάλισε» η Άγκυρα: «Δώστε τους οκτώ για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο»

Εκτός ελέγχου η Τουρκία
«Απασφάλισε» η Άγκυρα: «Δώστε τους οκτώ για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο»

Επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της η Τουρκία αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ξεπερνώντας αυτή τη φορά κάθε όριο προκλητικότητας.

Σε επιστολή που απέστειλε η Άγκυρα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δίδεται η απάντηση της Τουρκίας σχετικά με το ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η επιστολή αναφέρεται ουσιαστικά στους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους αποκαλεί δολοφόνους και εγκληματίες ενώ για πρώτη φορά τους συνδέει με τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα τους 8 αξιωματικούς και τονίζει πως δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά υπόσχεται πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία».

Τέλος στην επιστολή κατηγορείται η ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία, καθώς δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει ατιμώρητους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Απασφάλισε» η Άγκυρα: «Δώστε τους οκτώ για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.