ΚΟΣΜΟΣ

Bayraktar: Το παιχνίδι των Τούρκων που τρέλανε τον Πούτιν

Οι Τούρκοι θέλουν να διαφημίσουν με κάθε τρόπο τα Bayraktar.

Bayraktar: Το παιχνίδι των Τούρκων που τρέλανε τον Πούτιν
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Bayraktar: Το παιχνίδι των Τούρκων που τρέλανε τον Πούτιν με τους S-400 της Ρωσίας.

Η Τουρκία ενδέχεται να μεταφέρει στην Ουκρανία δεδομένα σχετικά με το έργο των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 που αναπτύσσονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro, στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο η Τουρκία προσπαθεί να υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην υλοποίηση των σχεδίων για την κατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας, «υπάρχει ο κίνδυνος η Τουρκία να προσπαθήσει να μεταφέρει απόρρητα δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία του ρωσικού S-400 Triumph προς το Κίεβο».

Οι Τούρκοι, στην προσπάθεια τους να διαφημίσουν τα τουρκικά επιθετικά drones ίσως μεταφέρουν στο Κίεβο απόρρητα δεδομενα αναφορικά με τις δυνατότητες των ρωσικών S-400.

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία είχε αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί τα ηλεκτρονικά αντίμετρα στα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε νωρίτερα από τη Ρωσία.

Δεδομένου ότι Τούρκοι ειδικοί μπορεί να βρίσκονται στην Ουκρανία, υπάρχει αρκετά υψηλή πιθανότητα, σύμφωνα με τους Ρώσους, η Άγκυρα σκόπιμα να δημιουργήσει μια πρόκληση, ώστε να αποδείξει ότι «τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να ξεπεράσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα μόνο τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 μπορούν να εντοπίσουν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλες αποστάσεις, κάτι που έχει ήδη επιδείξει ο ρωσικός στρατός.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσταστη της Μόσχας στην Άγκυρα, για την χρήση των τουρκικών Bayraktar από την Ουκρανία.

Bayraktar: Το παιχνίδι των Τούρκων που τρέλανε τον Πούτιν

Exit mobile version