ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η Μέι θα ζητήσει από τη Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απηύθυνε χθες έκκληση για ενότητα στους Τόρις, ζητώντας τους να στηρίξουν το σχέδιό της για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

Η ομάδα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σχεδιάζει να «εκβιάσει» την επίτευξη συμφωνίας μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα εξέγερσης εντός του κόμματός της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρωθυπουργός και οι συνεργάτες της επιθυμούν η τελική συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει επικυρωθεί από τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου σε διάστημα δύο εβδομάδων αφότου υπογραφτεί το κείμενο στις Βρυξέλλες που θα περιέχει τους όρους του διαζυγίου.

Βάσει αυτού του χρονοδιαγράμματος της Ντάουνινγκ Στριτ, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα κληθούν να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τη συμφωνία ως τις αρχές του Δεκεμβρίου, είπαν ενημερωμένες πηγές στο Bloomberg.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απηύθυνε χθες έκκληση για ενότητα στους Τόρις, ζητώντας τους να στηρίξουν το σχέδιό της για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., προειδοποιώντας τους εσωκομματικούς της αντιπάλους ότι τα επιχειρήματά τους ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το Brexit.

Έξι μήνες προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, η Μέι προς το παρόν μοιάζει να αντέχει την εσωκομματική καταιγίδα. Αντιπαρήλθε τις προτάσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής της, του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν κρύβει την φιλοδοξία του να την αντικαταστήσει στην ηγεσία των Τόρις και τον πρωθυπουργικό θώκο.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ