ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβαρντ: Περιοριστικά μέτρα εκ περιτροπής ίσως έως το 2022

Αρκετά πιθανό θεωρείται το να επιστρέψει ο κορονοϊός στο προσεχές μέλλον. Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έκανε μία έρευνα και τα αποτελέσματά της θα προκαλέσουν συζήτηση. Οι ερευνητές των τμημάτων Ανοσολογίας και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λίπσιτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science». Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, τα σημερινά περιοριστικά...
Χάρβαρντ: Περιοριστικά μέτρα εκ περιτροπής ίσως έως το 2022

Αρκετά πιθανό θεωρείται το να επιστρέψει ο κορονοϊός στο προσεχές μέλλον. Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έκανε μία έρευνα και τα αποτελέσματά της θα προκαλέσουν συζήτηση.

Οι ερευνητές των τμημάτων Ανοσολογίας και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λίπσιτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, τα σημερινά περιοριστικά μέτρα βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού και αποφορτίζουν τις ΜΕΘ από υπερβολική πίεση. Ωστόσο, η λοίμωξη μπορεί να αναζωπυρωθεί μόλις αρθούν τα μέτρα.

Θεωρούν, λοιπόν, πιθανή τη νέα έξαρση τους επόμενους χειμώνες. Για να αποφευχθεί, λοιπόν, κάτι τέτοιο, δεν αποκλείουν το να χρειαστεί επιβολή περιοριστικών μέτρων και στο μέλλον παρατεταμένων ή διακοπτόμενων έως το 2022. Γι’ αυτό καθ θεωρούν πολύ σημαντικό το να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Η ύπαρξη φαρμακευτικών θεραπειών στο μέλλον θα διευκολύνει την απόκτηση συλλογικής ανοσίας από τον πληθυσμό. Επιπλέον, θα χρειαστούν ευρέως φάσματος ορολογικές μελέτες αντισωμάτων, που θα προσδιορίζουν τον βαθμό και τη διάρκεια της ανοσίας των ανθρώπων απέναντι στον COVID-19. Με ποιο ρυθμό, δηλαδή, η αρχική ανοσία σταδιακά χάνεται, κάτι που χαρακτηρίζουν το πιο κρίσιμο ζητούμενο και τον πιο μεγάλο άγνωστο που θα κρίνει τις μελλοντικές εξελίξεις. Η εξάπλωση του κορονοϊού και η διάρκεια που θα έχει μετά το πρώτο κύμα θα εξαρτηθεί από τη χρονική διάρκεια της ανθρώπινης ανοσίας. Σύμφωνα με το Χάρβαρντ, η τελευταία προς το παρόν είναι άγνωστη.

Τέλος, ακόμη και εάν φαινομενικά ο κορονοϊός εξαφανιστεί, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να μείνουν σε εγρήγορση. Ακόμα και το 2024 ή το 2025 δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί ο κορονοϊός και αυτό γιατί εκτιμάται πως είναι απίθανο να ακολουθήσει την πορεία του προηγούμενου συγγενικού του ιού SARS-CoV-1, ο οποίος εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Ιταλία επενδύει υπερτρένα στην Τουρκία, όταν στην Ελλάδα αναζητά ακόμη το φρένο έκτακτης ανάγκης – Εμείς είμαστε παιδιά… ενός κατώτερου Θεού

Η Ιταλία επενδύει υπερτρένα στην Τουρκία, όταν στην Ελλάδα αναζητά ακόμη το φρένο έκτακτης ανάγκης – Εμείς είμαστε παιδιά… ενός κατώτερου Θεού

Για την Ελλάδα, η πρόκληση είναι διπλή.

Κόσμος
Κόσμος: Δολοφονήθηκε κι εκείνος όπως και η μητέρα του – Ήταν και οι δύο πρωθυπουργοί – Το τραγικό τέλος της οικογένειας

Δολοφονήθηκε κι εκείνος όπως και η μητέρα του – Ήταν και οι δύο πρωθυπουργοί – Το τραγικό τέλος της οικογένειας

Ο ηγέτης που δολοφονήθηκε όπως και η μητέρα του

Κόσμος
Κόσμος: Η Ινδία σφίγγει τον κλοιό: Ξεκινά η πιο αμείλικτη φάση της Επιχείρησης Sindoor;

Η Ινδία σφίγγει τον κλοιό: Ξεκινά η πιο αμείλικτη φάση της Επιχείρησης Sindoor;

Ο ινδικός στρατός ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά.

Κόσμος
Κόσμος: Τουρισμός : Γιατί ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα

Τουρισμός : Γιατί ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια Τούρκοι επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, την ώρα που και οι Έλληνες επιλέγουν όλο και πιο συχνά την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Καππαδοκία για τις αποδράσεις τους.

Κόσμος
Κόσμος: Αυτή είναι η πιο δυνατή μπίρα στον κόσμο!

Αυτή είναι η πιο δυνατή μπίρα στον κόσμο!

Ξέχνα ό,τι ήξερες για τις μπύρες. Η Snake Venom από τη Σκωτία δεν πίνεται – δαγκώνει! Με 67,5% αλκοόλ, είναι πιο δυνατή κι από ουίσκι. Και ναι, υπάρχει.

Κόσμος
Κόσμος: Στόχος ο Χρυσός Ναός: Η ασπίδα της Ινδίας απέναντι στην πακιστανική πρόκληση κατά των Σιχ

Στόχος ο Χρυσός Ναός: Η ασπίδα της Ινδίας απέναντι στην πακιστανική πρόκληση κατά των Σιχ

Η στόχευση ενός θρησκευτικού μνημείου τέτοιας σημασίας θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Κόσμος
Τεχνολογία: Τέλος οι ήρωες με τις μάνικες; Στην Κίνα την πυρκαγιά τη σβήνει… ρομπό-σκύλος!

Τέλος οι ήρωες με τις μάνικες; Στην Κίνα την πυρκαγιά τη σβήνει… ρομπό-σκύλος!

Μοιάζουν με σκηνές από το μέλλον, όμως είναι ήδη πραγματικότητα στην Κίνα: νέα τετράποδα ρομπότ μπαίνουν σε επικίνδυνες αποστολές πυρόσβεσης και προκαλούν δέος. Δες τι μπορούν να κάνουν!

Τεχνολογία
Κόσμος: Aegean – Σχέδια για απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας–Ινδίας από το 2025

Aegean – Σχέδια για απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας–Ινδίας από το 2025

Η Ελλάδα και η Ινδία ίσως συνδεθούν απευθείας αεροπορικά. Το πλάνο μπαίνει ξανά στο τραπέζι, με σοβαρό ενδιαφέρον από Aegean και άλλες αεροπορικές.

Κόσμος
Κόσμος: Σαουδική Αραβία: Άφησε το κινητό του έξω από το γήπεδο για 3 ώρες για να δει τον Ρονάλντο – Δεν φαντάζεστε τι συνέβη

Σαουδική Αραβία: Άφησε το κινητό του έξω από το γήπεδο για 3 ώρες για να δει τον Ρονάλντο – Δεν φαντάζεστε τι συνέβη

Να σημειωθεί ότι στη Σαουδική Αραβία, η ποινή του ακρωτηριασμού του δεξιού χεριού για κλοπή προβλέπεται από τη Σαρία.

Κόσμος