ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε που καταλήγουν όλα σκουπίδια του πλανήτη – Είναι δύο φορές σαν την Τουρκία

Ονομάζεται "Great Pacific Garbage Patch" και έχει έκταση 1,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα
Δείτε που καταλήγουν όλα σκουπίδια του πλανήτη – Είναι δύο φορές σαν την Τουρκία

Θυμάστε κάποιες διαφημίσεις για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας; Συνήθως σε αυτές τις διαφημίσεις κυριαρχεί μία σκηνή, μια πλαστική σακούλα να βυθίζεται ή να επιπλέει στην θάλασσα. Κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα, με την σακούλα – ηρωίδα να καταλήγει πάντα στο ίδιο μέρος.

Ονομάζεται “Great Pacific Garbage Patch” κάτι δηλαδή σαν την “Μεγάλη… Ωκεάνεια Σκουπιδοκηλίδα και αφορά σε μία περιοχή έκτασης 1,6 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Κάθε κομμάτι πλαστικού που καταλήγει στην θάλασσα, μέσω των ρευμάτων, κάποια στιγμή φτάνει στο συγκεκριμένο σημείο (ίσως από την Μεσόγειο που είναι κλειστή θάλασσα να… αργεί λίγο περισσότερο).

Στον μεγέθους δύο φορές της Τουρκίας ή τρεις φορές της Ισπανίας ή όσο του Τέξας ή 9 φορές της Ελλάδας σκουπιδότοπο καταλήγει κάθε κομμάτι πλαστικού που πετάγεται στην θάλασσα, από τους 320 εκατ. τόνους που κατασκευάζονται κάθε χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για great garbage patch pacific ocean

Ερευνητές από το Ocean Cleanup foundation με την χρήση αεροπλάνων και δορυφόρων διαπίστωσαν ότι στην περιοχή έχουν συσσωρευτεί 16 φορές περισσότερα πλαστικά από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δείτε που καταλήγουν όλα σκουπίδια του πλανήτη – Είναι δύο φορές σαν την Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.