ΚΟΣΜΟΣ

Εκτακτο: Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί

Ο Τούρκος εισαγγελέας δεν είπε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την διερεύνηση όλων των στοιχείων
Εκτακτο: Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί

Προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία θα παραμείνουν οι Ελληνες αξιωματικοί με απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα. 

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το θέμα τη προφυλάκισης των δύο Ελλήνων που ήταν να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή συζητήθηκε σήμερα (27/3). Ο Τούρκος εισαγγελέας δεν είπε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την διερεύνηση όλων των στοιχείων και το θρίλερ συνεχίζεται.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Βάρνα, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στα σύνορα στον Εβρο και εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, στην εικοσάλεπτη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκτακτο: Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.