ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών με την υπογραφή Μπάιντεν

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για τον εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ με υπογραφή... Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν- Ρεπουμπλικάνοι
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για τον εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ με υπογραφή… Τζο Μπάιντεν.

Η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει φέρει έντονο προβληματισμό στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτίμησε πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε σε εκδήλωση στην πολιτεία Οχάιο που διοργάνωσε το CNN ότι περί τα τέλη του Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τα παιδιά.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων στους ανηλίκους, μετά τη μείωση κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, σχεδόν 4,09 εκατομμύρια παιδιά έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Το 14,2% του συνόλου των κρουσμάτων Covid19 στις ΗΠΑ είναι παιδιά, ωστόσο μόλις το 1,3% εώς 3,6% του συνόλου των παιδιών εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ενώ στο 0,26% περίπου είναι οι θάνατοι επί των συνολικών.

«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών της COVID-19 μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», κατά την διαπίστωση της AAP στις εκθέσεις που δημοσιοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ποιοι θα χρειαστούν 3η δόση Pfizer/BioNTech και Moderna

Γαλλία: Πετάνε τις μάσκες – Ποιους αφορά το μέτρο – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νομοθετούν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων λόγω της πανδημίας

Exit mobile version