ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονες δημιούργησαν κατά λάθος ΧΑΜΣΤΕΡ δολοφόνους

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια παραδέχονται ότι προσέδωσαν, κατά λάθος, τρομερή επιθετικότητα σε χάμστερ.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια  ΗΠΑ δημιούργησαν ένα εξαιρετικά επιθετικό είδος χάμστερ, με αποτέλεσμα το ένα να σκοτώνει το άλλο!

Οι επιστήμονες «πείραξαν» κάποια γονίδια των χάμστερ, με αποτέλεσμα τα μικρά τρωκτικά να γίνουν εξαιρετικά μοχθηρά, χωρίς όμως να είναι αυτός ο στόχος τους!

Για την ακρίβεια οι επιστήμονες αφαιρώντας μια ορμόνη-κλειδί ( βαζοπρεσίνη) ήθελαν να κάνουν τα χάμστερ αναπτύξουν συμπεριφορές συνεργασίας μεταξύ τους. Όπως όπως φαίνεται πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο!

Τα ζωάκια άρχισαν σύντομα να παρουσιάζουν εξαιρετική επιθετικότητα και να είναι γεμάτα οργή, όπως αναφέρεται στο άρθρο της ιστοσελίδας της Αγγλίας.

Ετσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο το ένα να κυνηγάει το άλλο, να το δαγκώνει και γενικότερα να προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω του έως να το σκοτώσει!

«Θέλαμε να μειώσουμε την επιθετικότητά τους, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Όπως φαίνεται ακόμη δεν γνωρίζουμε τόσο καλά πως λειτουργεί το συγκεκριμένο πείραμα όπως νομίζαμε ότι ξέρουμε», παραδέχθηκε ο επικεφαλής του πειράματος.

Το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια παρέθεσε κάποιες φωτογραφίες από τα άγρια χάμστερ στις οποίες απεικονίζεται η ακραία επιθετική συμπεριφορά τους.

Exit mobile version