Επίθεση στη Βιέννη

Ο πατήρ Ιωάννης μίλησε για τα όσα έγιναν στη Βιέννη...

Επίθεση στη Βιέννη έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

Τρομοκρατικό χτύπημα υπήρξε στην Αυστρία και η επίθεση στη Βιέννη έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου, καθώς υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.

Στη Βιέννη και συγκεκριμένα στην πλατεία όπου έγινε η επίθεση, μένει ο Έλληνας πατήρ Ιωάννης, ο Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας. Έδωσε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος την κατάσταση:

«Ήταν η τελευταία ημέρα προτού αρχίσει το lockdown. Αυτό σημαίνει ότι είχε αρκετό κόσμο στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης. Ήταν αρκετός κόσμος έξω και όταν ακούσαμε τον θόρυβο θεωρήσαμε ότι ήταν διαμαρτυρία του κόσμου για τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς θεωρήσαμε ότι ήταν κροτίδες. Ακούγοντας όμως στη συνέχεια τα ουρλιαχτά και το τρέξιμο του πλήθους που ήταν σε κατάσταση τρέλας καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει. Κάποιοι έσκυβαν για να γλιτώσουν τις σφαίρες και ο κόσμος έτρεχε στα στενά.

Είχαμε την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας, αυτό θα πρέπει να το πούμε. Απετράπη εκατόμβη θυμάτων. Είχε πάρα πολύ κόσμο εκείνη την ώρα στο σημείο».