ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Απίστευτη πρόκληση! Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά-Σοφιά (vids)

H προκλητική φιέστα που έχει στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη, διαβάζοντας μάλιστα και αποσπάσματα από το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά. Το «σόου» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει στήσει ένα ψεύτικο τείχος για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται σε...

Ερντογάν Αγιά Σοφιά
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

H προκλητική φιέστα που έχει στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη, διαβάζοντας μάλιστα και αποσπάσματα από το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Το «σόου» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει στήσει ένα ψεύτικο τείχος για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, η «γιορτή» μεταδίδεται απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, στην οποία μάλιστα έγινε και η προκλητική ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, όπως είχε προαναγγείλει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας έχει στήσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Όλη η Τουρκία παρακολουθεί τηλεοπτικά τα «τείχη» της Πόλης να πέφτουν ακριβώς μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Μάλιστα, εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρο από το πρωί, ενώ σκάφη με την τουρκική σημαία και εικόνες του σουλτάνου Μωάμεθ Β’ διέσχισαν τα Στενά του Βοσπόρου απευθύνοντας χαιρετισμό στον Τούρκο πρόεδρο μπροστά από την κατοικία του.

Exit mobile version