ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Προκαλεί ξανά! «Η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια Μουσουλμάνων»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί, δύο ημέρες μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Ιδού τι είπε σε εγκαίνια γραφείων της ΜΙΤ: «Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε...

Ερντογάν
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί, δύο ημέρες μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Ιδού τι είπε σε εγκαίνια γραφείων της ΜΙΤ:

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος.

Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων. Στόχος είναι να γίνει το κέντρο της οικονομίας, του πολιτισμού και της υγείας και μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αιγαίο: Τούρκοι αποσύρουν πλοία και «κατεβάζουν» tweet που μίλαγε για έναρξη ερευνών

Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας.

Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (σ.σ. της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα.

Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο».

Οι δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια των απειλών του Τούρκου προέδρου που ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις μεν σε έδαφος και φυσικούς πόρους κανενός, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά και το δίκαιό μας».

Exit mobile version