Γαλλία - Εκλογές: Το υψηλότερο ποσοστό αποχής των τελευταίων 50 ετών

Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν για τις εκλογές στη Γαλλία

Γαλλία: Το υψηλότερο ποσοστό αποχής των τελευταίων 50 ετών σε εκλογές, καταγράφηκε στη διαδικασία που έγινε την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανερχόταν στο 63,23% στις 17.00 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Yπουργείο Εσωτερικών.

Όπως εκτιμάται το ποσοστό αποχής θα φτάσει το 28%, δηλαδή 2,5% περισσότερο από τις εκλογές του 2017.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, την ίδια ώρα η συμμετοχή ανερχόταν στο 65,30%.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή φέτος η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι μικρότερη.

Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν για τις εκλογές στη Γαλλία

Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Μακρόν άσκησαν στην πόλη Τουκέ το εκλογικό τους δικαίωμα, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Πλήθος κόσμου αλλά και δημοσιογράφοι περίμεναν το ζευγάρι έξω από το εκλογικό κέντρο για να σφίξουν το χέρι του υποψήφιου προέδρου.

Παρεμπιπτόντως, η διαδικασία δεν έγινε στο δημαρχείο της πόλης, καθώς τελεί υπό ανακαίνιση, αλλά σε ένα συνεδριακό κέντρο.

Στην ίδια πόλη είχε ψηφίσει το ζεύγος Μακρόν και την Κυριακή 10 Απριλίου, για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Στο μεταξύ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε ανάρτηση για την επανεκλογή του Μακρόν.

«Μαζί θα πάμε μπροστά τη Γαλλία και την Ευρώπη. Αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν, τα συγχαρητήριά μου για την επανεκλογή σας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία μας. Μαζί, θα πάμε μπροστά τη Γαλλία και την Ευρώπη», σημείωσε.