ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας – Τι είναι αυτό που τους τσάντισε

Για ποιο λόγο άραγε οι Αμερικανοί βάζουν τόσο... ξεκάθαρα σε μία γραπτή τους ανακοίνωση το θέμα της σταθερότητας στην Τουρκία;
Οι ΗΠΑ μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας – Τι είναι αυτό που τους τσάντισε

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας και τι είναι αυτό που… τσάντισε τους Αμερικανούς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναπτύξουν τις διπλωματικές μας σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ και δεν υποστηρίζουμε άλλες χώρες να αναπτύξουν τις σχέσεις τους», ανέφερε σε γραπτή δηλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκους δημοσιογράφου.

«Προτρέπουμε τα κράτη στην περιοχή να εξετάσουν προσεκτικά τη δίωξη του συριακού λαού από το καθεστώς Άσαντ την τελευταία δεκαετία επίσης καθώς είναι συνεχείς οι προσπάθειες του καθεστώτος να αποτρέψει μεγάλο μέρος της χώρας από την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και ασφάλεια», ανέφερε επίσης στην γραπτή του ανακοίνωση το State Department.

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για την σταθερότητα της Τουρκίας

Tην αμερικανική αντίδραση προκάλεσε η προγραμματισμένη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Σύριο ομολογό του Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας που αντιπροσωπεύει τη βούληση όλων των Σύριων και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους, τους εταίρους και τον ΟΗΕ για να διασφαλίσουμε ότι μια διαρκής πολιτική λύση θα παραμείνει στη χώρα», κατέληξε στην δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για ποιο λόγο άραγε οι Αμερικανοί βάζουν τόσο… ξεκάθαρα σε μία γραπτή τους ανακοίνωση το θέμα της σταθερότητας στην Τουρκία;

Πηγή: Geostratigika.gr 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.