ΚΟΣΜΟΣ

Η μικρή αλλαγή που η Κίνα μιλά για την Ταϊβάν φοβούνται ότι σημαίνει πόλεμο

Η Ταϊβάν είναι αυτο-κυβερνούμενη από το 1949, αλλά η Κίνα τη βλέπει ως μια αποσχισθείσα επαρχία.

Η μικρή αλλαγή που η Κίνα μιλά για την Ταϊβάν φοβούνται ότι σημαίνει πόλεμο
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μια μικρή αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Κίνα μιλά για την Ταϊβάν υποδηλώνει ότι ετοιμάζεται για πόλεμο;

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί παγκοσμίως, μόλις παρατηρήθηκε μία πολύ μικρή αλλαγή στην τελευταία έκθεση προϋπολογισμού της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η Κίνα απέσυρε την αναφορά της «ειρηνικής επανένωσης» με την Ταϊβάν σε κυβερνητική έκθεση, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κίνα φαίνεται να ακολουθεί μια πιο σκληρή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της Ταϊβάν, καθώς απέρριψε την αναφορά της «ειρηνικής επανένωσης» με την Ταϊβάν – μια ανεπαίσθητη αλλαγή που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι προετοιμάζεται για πόλεμο, σημειώνει το businessinsider.com.

Η έκθεση, που παρέδωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κιάνγκ, κατά την έναρξη του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, αναφέρει ότι η Κίνα θα αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της κατά 7,2% φέτος, σημειώνει το Reuters.

Η μικρή αλλαγή που η Κίνα μιλά για την Ταϊβάν φοβούνται ότι σημαίνει πόλεμο

Οι στρατιωτικές της δαπάνες για φέτος εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 1,67 τρισεκατομμύρια γιουάν, ή 231 δισεκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε χρόνια, τονίζει με τη σειρά του το Bloomberg.

Η κυβερνητική έκθεση ζητούσε «επανένωση» με την Ταϊβάν, αλλά ανέφερε ότι θέλει να «είναι σταθερή», μη χρησιμοποιώντας τη λέξη «ειρηνική» όπως σε προηγούμενες αναφορές, υπογραμμίζει το Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η λέξη «ειρηνική» δεν χρησιμοποιείται, αλλά είναι πιο σημαντική σε μια περίοδο που η Κίνα ακολουθεί μια πιο σκληρή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν είναι αυτοκυβερνούμενη από το 1949, αλλά η Κίνα τη βλέπει ως μια αποσχισθείσα επαρχία που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της.

Διαβάστε επίσης:

Έπος στο Twitter με το «μαύρο» σε Facebook και Instagram – Η ανάρτηση-καζούρα του Ίλον Μασκ

Το ΔΝΤ σόκαρε τη Δύση με την πρόβλεψή του για την Ρωσία – Τσάμπα όλα;

Exit mobile version